Politieberichten Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 8 november rond 13.25 uur is een 17-jarige man uit Hasselt licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Hermelenweg. De man zat als passagier in een auto van een 21-jarige man uit Zwolle. Hij reed over Hermelenweg komende uit de richting van de Nieuwleusenerdijk. Op een punt waar de weg zich splitst in drie weggedeeltes wilde hij linksaf slaan, maar hij verleende daarbij ging voorrang aan een auto die vanuit de richting van de Kleefstraat kwam. Er volgde een aanrijding waarbij de 17-jarige man, die geen gordel droeg, met zijn hoofd tegen de voorruit kwam. Hij liep daarbij een hoofdwond op die in het ziekenhuis moest worden gehecht. Beide auto’s moesten worden afgesleept.

Op de kruising Geert Groote straat/Hogenkampsweg is zaterdag 8 november even voor 18.00 uur een 17-jarige bromfietser uit Zwolle licht gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. Een 34-jarige automobilist uit Dalfsen reed over de Geert Grotestraat in de richting van de Ruusbroeckstraat. Op het kruispunt met de Hogenkampsweg verleende hij geen voorrang aan de van de links komende bromfietser. De bromfietser kwam ten val en liep daarbij een gebroken middenvoetsbeentje, een duimbreuk en een wond aan zijn kin op. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Op zondag 9 november rond 02.45 uur werd op de Bachlaan een 29-jarige bromfietser uit Zwolle gecontroleerd op rijden onder invloed. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 535 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Een 26-jarige man uit ‘t Harde is zondag 9 november rond 01.00 uur aangehouden voor bedreiging van een portier bij een horecagelegenheid aan de Burgemeester Drijbersingel. De man had binnen ruzie gehad en een portier wilde hem daarom naar buiten zetten. De verdachte bedreigde daarbij de portier. Eenmaal buiten bemoeiden familie en vrienden van de verdachte zich met de zaak, waarna de politie werd gebeld. Er werd met de omstanders gepraat, waarna de verdachte overgedragen kon worden aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

 

In een supermarkt aan de Veemarkt is op zaterdag 8 november rond 18.30 uur een 48-jarige Zwollenaar aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man was de winkel binnengekomen terwijl hij daarvoor een winkelontzegging heeft. Toen de man weigerde te vertrekken werd de politie gebeld. De man is meegenomen naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

 

Op vrijdag 7 november even voor middernacht is op de Hogenkampsweg een 16-jarige jongen uit Wezep aangehouden voor het onder invloed rijden op een bromfiets. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 480 ug/l. Hierop werd het bromfietsrijbewijs van de jongen ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 6 uur. De jongen werd overgedragen aan zijn ouders. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

Op zaterdag 8 november even voor 04.00 uur werd op de Ittersumallee een 22-jarige automobilist uit Zwolle gecontroleerd op rijden onder invloed. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 300 ug/l. De man werd na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Op vrijdag 7 november werd in een supermarkt aan de Rijnlaan een 45-jarige Zwollenaar aangehouden voor de diefstal van twee pakjes shag. Personeel van de supermarkt had gezien dat de man de shag mee wilde nemen zonder te betalen. Hierop werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd na verhoor heengezonden. Omdat de man vaker is aangehouden voor winkeldiefstal beslist het Openbaar Ministerie over verdere afhandeling van de zaak.

Op vrijdag 7 november was een 55-jarige man uit Zwolle meerdere malen vervelend bij een opvangcentrum aan de Burgemeester Drijbersingel. Hij kreeg hierop een ontzegging/lokaalverbod. Toen hij in de loop van de dag bleef terugkomen werd de politie ingeschakeld die hem aanhield voor lokaalvredebreuk. De man werd na verhoor met een transactievoorstel en dagvaarding heengezonden.

Artikel delen:

Reageer