Scheldelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Scheldelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking schuift voor de zon, kans op een beetje regen

Zwolle – Dinsdag schuiven steeds meer wolken tussen de zon en Zwolle. Maar er is een stuk minder wind dan in de afgelopen dagen. Windkracht 3 uit het noordwesten krijgen we. Dat is een matige wind, waarvan een vlag net aan het wapperen raakt. ’s Avonds neemt de wind af naar zwak. Het kwik is ‘s morgens vroeg naar ongeveer 3 graden gedaald, in de middag stijgt het naar 8 graden.

Spannender is de kwestie of Zwolle dinsdag regen krijgt. En zo ja, hoeveel. Er komt namelijk een treuzelend front met neerslag vanuit het westen naderbij. Dat is te merken aan de opkomende (sluier)bewolking. Vermoedelijk krijgen we vanaf de middag slechts met de verbrokkelde voorzijde van de neerslagzone te maken. De hoeveelheid regen blijft dan zeer beperkt. Mocht het front overtuigender doorkomen, dan regent het ook in de avond nog.

In de nacht naar woensdag draait de wind van het noordwesten naar het noorden. Transport van koude polaire lucht komt op gang. Er is kans op een enkel buitje, zowel in de nacht als woensdag overdag. De zon laat zich woensdag ook zien.

De wind zit tot en met het weekend vast in de noordhoek. Lenteachtige temperaturen kunnen we dus wel vergeten voorlopig. Het kwik stagneert overdag bij 7 graden en de nachtvorst komt terug. Minima tussen 0 en -5 graden. Vooral in de weekendnachten is het koud.

Artikel delen: