Algemene Log 27

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 28 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 201
 1. geschreven door Pp, op 9 november 2008 om 19:25

  als er iemand hier loopt te z**ken, dan ben jij dat wel plantje. en het valt mij overings ook op dat iedereen die niet bij jou in het pulletje zit tot aan de nek wordt ondergep*st.

  Bij verzoek van de admin in een ander onderwerp on topic te blijven wil ik dit toch wel even in het algemene log zetten…
  Ik snap je namelijk niet helemaal Pp… In de eerste plaats heb ik in dat topic juist begrip voor de menselijke kant van een burgemeester (in de zin dat ie ook wel fouten mag maken). Joop vindt dat zo iemand daarvoor ontslag moet nemen… lijkt me een beetje drastisch. En dan zeik ik?

  en het valt mij overings ook op dat iedereen die niet bij jou in het pulletje zit tot aan de nek wordt ondergep*st.

  Dit begrijp ik helemaal niet… Bedoel je dat ik overdreven fel reageer op mensen die niet in mijn straatje denken? Ik denk dat mensen als ghehe het daar zelfs mee oneens zijn. We verschillen regelmatig van mening, maar dan hoef je elkaar toch niet voor rotte vis uit te maken?

  Kortzichtigheid zoals sommigen dat hier tentoonspreiden vind ik een ander verhaal. Dingen als “zij/wij denken” geeft me wel wat nekhaartjes die overeind staan!

  En als het dan zo is, dat ik iedereen die niet in mijn straatje denkt “onderpis” dan kun je dat ook aangeven op het moment dat ik over de schreef ga. En vooral wanneer ik de eerste steen werp. En niet zo’n algemene flame die niet over een specifieke situatie gaat eruit gooien!


  Maak melding

 2. Dank je Ghehe, kies toch voor het gewone mannen “petje af”. “Chapeau” is zo Avro (hoe heet die jolige gezette dj ook alweer) in een glazen huis; meegekregen?


  Maak melding

 3. Radio
  Vind een radiodj kansloos als hij niet altijd los gaat Plantje. Ekdom idd bedankt. Teert nog op dat Avro arbeidsvitaminen-concept- Leuk maar dat het van de AVRO is druipt eraf. Al die gesprekjes met werkGEVERS.
  Het is verkapte reclame vind ik. (Wij noemden de vakbond voor het hogere personeel ook altijd de hoge hoeden bond…..dat bedoel ik ongeveer.)
  Gewoon gezellig en vrolijk plaatjes draaien, niet teveel oh-en. Als je dat wel doet dan nieuws-kort en met een kwinkslag. Zeg maar Sander de Heer, maar zijn muziek op 2 is ruk. Giel wordt te commercieel met zijn soapsterretjes en meer sh*t.
  Arrow Rock, scoort wel bij mij maar zit niet op internet. Da’s toch de opvolger van Rebecca uit Meppel? Was hartstikke gezellig.
  Sander en Koen vind ik ook teveel puberaal oh-en. Doe mij dan van 3fm Stenders maar en Clau. Altijd vrolijk, Dolf Jansen mag van mij wél een heel programma voll*llen, is gewoon cabaret, Maar mocht niet meer van Vera Keur; te oud? Ach en Frits blijft de beste en de Avondspits is o-n-v-e-r-g-e-t-e-l-i-j-k net als het “Weeshuis van de hits”…..tjonge wat worden we al oud ;D  Maak melding

 4. Radio
  Leuk Dick…. ik zie hier toch hoe anders we tegen radio en DJ’s aan kijken 😀

  Ik kan op zich wel begrijpen, dat Ekdom door de week niet zo los gaat als op de vrijdagavond. Het zou niet helemaal passen om iedere dag in de ochtend uren zo te presenteren.
  En de Arbeidsvitaminen luister ik ook lang niet altijd. Maar dat is vooral, omdat ik op het werk op een gegeven moment gewoon brute metal wil. Dat werkt voor mij het lekkerst.

  Sander de Heer was wel aardig. De klusjesman was geweldig! 😀

  Giel weet ik ook zo net niet. Ik mag dat overdreven weerjochie Lucas niet zo. (Zoals op de site van 3FM iemand het noemde:”Het lijkt wel Beelen-FM”) En eigenlijk kunnen ze de hele rubriek van de krantenmeisjes ook wel afschaffen! (Sowieso kunnen ze kranten wat mij betreft afschaffen, omdat het toch een beetje achterhaald is.)

  Freeze FM was ook wel leuk. Ik weet eigenlijk niet of dat nog bestaat. Je moet niet te veel ouwehoeren hebben, maar helemaal geen nieuws, gesprekken enz wordt ook zo saai 🙁

  Sander en Coen: leuk! Gewoon lekker gezellig. Meebl?ren met het file-lied enz. Lekker gemakkelijk, niet te veel nadenken.

  Claudia aan de andere kant…. Ik vind haar late night show nog wel aardig, maar op de radio….please! Ze denkt grappig te zijn en het lukt maar telkens niet! Nee, echt te jammer om aan te horen!

  Dolf Jansen daar zijn we het dan wel over eens. Net als de Avondspits. Dat was geniaal!

  Weeshuis van de hits….net als de Breakfast club… Nee, niet echt lekker…

  We worden sowieso oud Dick… 😉


  Maak melding

 5. Ingezonden

  De Vereniging Buurtschap IJsselzone staat vol met fotogenieke
  plekken. Daarom zijn we op zoek naar leuke buurtschapfoto??s!
  Dus duik in je fotoboek of bekijk al je digitale foto??s nog eens goed.

  Zoek je leukste, grappigste of meest ontroerende buurtschapfoto??s
  op, en stuur ze vóór 1 januari 2009 in.

  Wie weet win jij het gratis donateurschap van onze vereniging en een cadeaubon ter waarde van ?? 100,-.

  Wat moet je doen:
  Lees de voorwaarden op http://www.buurtschapzwolle.nl/fotowedstrijd/ en maak/zoek een mooie foto, vul op de website de velden van het deelnameformulier in en sluit je foto bij (in .jpg, .jpeg, gif of .png formaat). Misschien wordt jouw foto wel gekozen en win jij de hoofdprijs.

  Let op
  Er kunnen maximaal 5 foto??s
  per persoon worden ingezonden!  Maak melding

 6. Zwollerkerspel
  Oh ja, dit had in de WVF-Kroniek moeten komen:

  Prachtwijk/Prachtclub

  Westenholte is een krachtige prachtwijk. Zuidelijk omgeven door de uiterwaarden van de IJssel, zoals de prachtige Vreugderijkerwaard. Een oudhollands rivierenlandschap, met aan de overkant de middeleeuwse kerktoren van Zalk. Omgrenst ook door de Scholtensteeg, de Mastenbroekerpolder en de fraai en nuttig aangepaste Voorsterweg. Industrieterrein Voorst ligt nog tussen de bijzondere wijk en het Zwolle-IJsselkanaal.
  WVF staat al sinds 1937, ⤝in deze prachtwijk, ⤽centraal op het middenveld⤝.
  Eerst aan de Papaverweg, daar was bijvoorbeeld eens een wedstrijd tegen het artiestenteam met o.a. Nico Haak en uitgedeelde shirtjes van Jan Boom??s banketbakkerij. Voorst en Frankhuis leveren nu niet veel leden. Uit Spoolde en Stadshagen komen nog wel aardig wat leden, van het totale ledenbestand van 850.
  De eerste kantine aan de Papaverweg brandde af. Nu op ⤽De Weide Steen⤝ kunnen we niet verder uitbreiden als de huidige 4 velden. Aan de Stinsweg werden de eerste disco??s in Westenholte gegeven. Al zou het heel goed kunnen dat men in ⤽Het Anker⤝ (White Devil) & in de CJV-keet (achter de Stinskerk) net iets eerder was. Veel zal het niet schelen.
  In onze gezellige kantine is het nog steeds, ook door de week, erg druk. WVF is één van de weinige Zwolse verenigingen die de spil is in het sociaal/maatschappelijke leven in ⤽de wijk van herkomst, die ook in de naam is genoemd⤝.

  Zo vallen er velen af: Be Quick, CSV (komt van de rand van Holtenbroek/AA-landen probeert nu nieuw achterland te kweken), Dieze West (ligt toch echt ergens anders), Ulu Spor, HTC (zit toch ook echt niet in Holtenbroek), SV Zwolle (van heel Zwolle blijkbaar), Storica & Edon (komen voort uit bedrijven), ZAC & Zwolsche Boys zijn om te overleven, samengekropen tegen de zuidelijke-uiterwaarden aan.

  Berkum & SVI zijn naast WVF de enige voorbeelden van verenigingen die de spil zijn in het sociaal/maatschappelijke leven in de wijk van herkomst. Opvallend dat de 3 authentieke, gezellige wijken Berkum, Ittersum en Westenholte vroeger onderdeel waren van de gemeente Zwollerkerspel. Met een oppervlak van 147,5 km2, had deze gemeente geen centrale kern. Het bestond uit een aantal buurtschappen.
  De voetbalverenigingen VSW (Windesheim) & Wijthmen zijn de kern in dorpjes die bij Zwolle horen, duidelijk wat anders. Voetbal op de middenstip in een wijk, laat het altijd zo blijven.

  Di©k  Maak melding

 7. Welke zender draait dan brute metal of heb je die muziek gewoon meegenomen?

  Nu ZZ-top,, noem dat maar niet bruut haha.

  Vind bij Giel ⤽Begin de dag met een dansje⤝ om 7.30 wel aardig en opa Beelen heeft leuke rauwe spreuken.

  Freeze FM? NIEUWS moet er in zitten idd. Eigenlijk zou je zelf (buiten de muziek om, dat wordt lastig) je zender mogen samenstellen??..weg met die file-info dan. (kun je wel googlen voor je weggaat) Helemaal geen reclame.

  Oeps Scar tissue zo!!!

  Sander en Coen: leuk! Volgens mij wordt er in mening kroeg gezelliger geouwehoerd.
  Soms komen ze wel met thema??s waar je voor je het weet voor je nadenken.

  Glazenhuis op radio en tv vind ik altijd wel tof! Was eens 2 dagen ziek, heb de hele tijd de tv aangehad. Maakte niet uit of je soms indommelde of wakker was. Wel snel weer beter met muziek! Een soort muzikale fruitmand hahahaha

  Sjef van Oekel die was goed tussen de middag??.Super gewoon! Stenders is ook wel aardig.

  Weeshuis van de hits….net als de Breakfast club… Mwooooo het weeshuis met Jeane Kooymans en Morisson was wel aardig toch. Maar uh??..
  -Het oog?
  -Langs de Lijn?
  IJzeren concepten en hoe lang bestaan ze al??..
  =========
  Helaas helaas, ik probeer het echt af en toe (zeker nu ik weet dat Sibrand Hofstra weer op 105.0 is) maar Radio Zwolle….nee.  Maak melding

 8. @ Gretha:
  Deze blijft wel aan!
  U2 nu- met niet de minste zeker niet- I willfollow
  Scartissue gehad
  The Quo ook weer eens haha
  Guns and roses met het nr. dat ik op de eerste video van mijn zoontje inmonteerde “Sweet child of mine”

  Dit is een vervolg op Rebecca toch?


  Maak melding

 9. Op internet draait 1.FM met hun High Voltage zender wel redelijk brute metal. Verder heb ik nog een tweede laptop voor in de auto die ik bij de klant ook altijd mee kan nemen. Deze is voorzien van mijn eigen muziek.
  En op het moment ben ik een beetje aan het experimenteren met een (voor mij) nieuwe tool om vanuit mijn desktop thuis muziek te streamen voor op het werk.

  Begin de dag met een dansje is inderdaad wel leuk. Je krijgt er toch een vrolijk gevoel van! En opa Beelen is wel stoer ja. Die spreuken, daar lig ik soms echt door in een deuk! 😉

  Volgens mij bestaat Freeze FM niet meer. Is wel jammer. Was ook wel lekkere muziek. De moderne rock zeg maar. Alter Bridge, Nickelback en dat soort spul.

  Het glazen huis van 3FM is inderdaad een leuk initiatief. Ik ben er in Utrecht een keer gaan kijken. Niet erg spannend, maar het is wel onderhoudende radio. Vooral ook om gewoon de hele dag zijdelings te volgen.

  Jeanne Kooymans en Peter van Bruggen hadden me toch een keer een opmerking. Ze draaiden Type 0 Negative (mijn favoriete band, dus dat was wel een pluspuntje!) en sloten af met het commentaar:”Type 0 Negative was extreem rechts, maar nu niet meer dus we kunnen het wel draaien.” Gewoon ontzettend onzin commentaar. Verder konden ze ook serieus ieder jaar de “zwarte pieten…dan moeten er ook blauwe, gele en paarse pieten zijn” discussie aan gaan. Maatschappelijk betrokken? Ok! Tegen racisme? Ok! Maar denk wel een beetje na als je een punt wil maken!


  Maak melding

 10. @ Plantje: Eens,

  Maatschappelijk betrokken? Ok! Tegen racisme? Ok! Maar denk wel een beetje na als je een punt wil maken!

  Grappig hoe je aan je muziek komt. Soms voel ik me wel rond de 30.

  @ WFvN…misschien moeten we maar eens een leeftijdsladder opstellen van alle vaste posters?

  Eetze.

  Dank je Gretha, dacht al dat ik naar doelgroepradio zat te luisteren 😉


  Maak melding

 11. Muziek is gewoon ontzettend belangrijk (voor mij). Is ’s ochtends ook het eerste dat aan gaat. Het was een ontzettend belangrijk punt bij het uitzoeken van mijn auto. (Niet dat het bruut hard kan, maar meer dat ik alle muziek kan afspelen die ik thuis ook heb.)


  Maak melding

 12. Anders regelen wij toch ff dat Muziek in de Tent jullie ergens in ’t voorjaar programmeert? Bedoel voor ons ook leuk: biertje, zonnetje, genoeg te oh-en en een beetje chillen (zou mijn oudste zeggen).


  Maak melding

 13. Als jullie je optimaal voorbereiden, opladen en hongerig worden zou je in het voorjaar kunnen vlammen….

  Wie weet zelfs de onvolprezen weblogZwolle live aanwezig: Wie doet je dan wat?


  Maak melding

 14. Aroow is idd helemaal top, ik ben het 100% met je eens Dick. En verder heb ik een leuk download programma zonder pop-ups en trope…Grab-it, zo heet’t. Daar heb ik al heel wat leuks vanaf gehaald!


  Maak melding

 15. Zonneverf
  Over drie jaar zouden gebouwen die gehuld zijn in een dunne laag staal met speciale ⤽zonneverf⤝ een enorme hoeveelheid zonne-energie kunnen opwekken. Dit dankzij een nieuwe fotovoltaïsche verf, die wordt ontwikkeld door een samenwerkingsverband tussen Engelse wetenschappers en de staalindustrie. De nieuwe zonnecellen zijn ook nog eens erg efficiënt, omdat ze het licht uit het grootste gedeelte van het spectrum absorberen. Dit maakt de techniek erg bruikbaar in met name de minder zonnige landen, zoals Nederland.

  Zonneverf

  Een laboratorium dat gebouwd is om deze nieuwe technologie verder uit te werken, gaat op 30 oktober van start in Shotton, Noord-Wales. ⤽Als deze zonneverf op de markt gebracht kan worden, zou het grote veranderingen teweeg kunnen brengen in de manier waarop we energie verkrijgen,⤝ zei Steven Fisher van het Engels-Nederlandse staalbedrijf Corus. Het hele systeem bestaat uit een laagje verf en een laagje elektrolyten, die als een soort pasta aangebracht worden op een staalplaat. In totaal worden vier lagen aangebracht: een onderlaag, een laagje zonnecel (zogenaamde Dye Sensitized Solar cells), een laagje elektrolyt (titanium dioxide, wit) en een beschermlaag. De pasta kan tijdens de productie van de staal al middels een roller op de platen aangebracht worden.
  Hoe het werkt

  Als zonlicht de speciale zonnecel-laag raakt, raken de elektronen na absorptie van een deel van het licht in een hogere energietoestand. De elektronen bevinden zich nu in de zogenaamde geleidingsband in plaats van de valentieband. Deze elektronen worden afgegeven aan de geleidende titanium-oxide laag. Het resultaat is een spanningsverschil tussen de lagen, waardoor er uiteindelijk een stroom gaat lopen (de elektronen vloeien terug de verflaag in vanwege de aanwezigheid van positief geladen Iodine-deeltjes). De opgewekte stroom kan gebruikt worden voor iedere toepassing.

  Corus Colours produceert zo??n 100 miljoen vierkante meter staalplaat per jaar. Als deze complete jaarproductie voorzien wordt van de nieuwe zonneverf, leveren ze bij elkaar een theoretisch vermogen van maarliefst 9 terawatt (!). Hierbij wordt wel uitgegaan van het theoretische rendement van zo??n 11 procent. Omdat de nieuwe verf erg goedkoop is in verhouding tot de traditionele zonnecellen, zouden in de toekomst terawatts aan schone energie opgewekt kunnen worden door gebouwen wereldwijd. Corus investeert naar eigen zeggen in de technologie om zijn netto CO2-productie te verlagen. De staalindustrie is een notoire vervuiler, maar ook hier ziet men gelukkig dat er toekomst (en winst) zit in duurzame productie.


  Maak melding

 16. Kijk Gezellig, DAT zijn nou de dingen waar we volgens mij verder mee komen! ANDERE vormen van energie opwekken, niet hoofdzakelijk inzetten op energie verbruik tegengaan!

  Ik vind het natuurlijk prima als men kijkt naar manieren om energieverbruik terug te gaan dringen, maar het gaat te ver volgens mij. Straks wordt je er nog op aangekeken als je geen dure minder vervuilende auto kunt rijden!


  Maak melding

 17. 0,0 niente nakkes nada nihil punten to dusver Dick 🙁 van wat ik hoor trainen de jongens liever niet te veel omdat er andere rpioriteiten gelden, de weinige goeden niet te nagesproken dan. Ach vroeger…. we trainden elke dinsdag en donderdag en zaterdags lekker ballen. ’s zomers trainden we ook nog door op ons mooie sportpark, lekker ballen daar, de tijden zijn veranderd Dick.


  Maak melding

 18. Jammer zeg! Weet nog wel een goede trainer voor je Joppuh: ambitieus, gedreven, gevoel voor sentiment (houten palen), technisch en tactisch nixxx mis mee: jaren in WVF-1 de verdediging geleid.

  Over vroggguuuuuuhhhhhh net een gezellige mailwisseling met Henk Bres. Maar we maken er verdorie in deze verharde tijden ook wat van!


  Maak melding

 19. @ Gretha, ik bedoel eigenlijk “City fm” als opvolger van Rebecca. Heb ik in de auto voorgeprogrammeerd. Op 89,2.

  Maar gister kreeg ik (eindelijk haha) storing met die internetradio. Blijkt dat mijn bijzondere systeem te zwaar is en de combi met de radio toch te traag werk opleverd. Het mocht eigenlijk al niet, nou ja nu staat de gouwe ouwe weer zijn best te doen.

  Ben ook wel van de cd’s hoor in de auto en hier.


  Maak melding

 20. auto in gracht?
  Ik kwam rond twaalf uur langs de gracht tegenover het belastingkantoor. Er werd een witte auto uit het water gehezen. Is daar meer nieuws over?


  Maak melding

 21. Nope Dick, voorheen heel af en toe op zaterdagochtend naar Harm Wolters maar verder eigenlijk niet. Ik luister meestal naar Q of 538 en in de glazen huis tijd luister/kijk ik 3 fm.


  Maak melding

 22. Aha, nee voor de muziek hoef je zeker niet naar Omroep Zwolle te luisteren. Ben wel benieuwd wat Sibrand H.za-‘smiddags nu weer doet.
  vermoed een soort koffietijd met gasten. Hij interviewt wel aardig, onze partijleider.


  Maak melding

 23. rtvoost: ”Op de Burgermeester Drijbersingel in Zwolle is maandagnacht een auto in de stadsgracht gereden.

  Dat gebeurde rond half twee, tijdens een hevige regenbui. Ook stond er op dat moment veel wind. Waarschijnlijk is de auto gaan slippen en raakte de bestuurder de controle over het voertuig kwijt. De inzittenden, allen afkomstig uit Zwolle, bleven volgens de politie ongedeerd. Ze liepen alleen een nat pak op. De auto is dinsdagmiddag door een bergingsbedrijf uit de gracht getakeld.”


  Maak melding

 24. Omroep Zwolle krijgt er op de site van de Stentor al flink voor langs. En terecht!!! Teveel reclame op tv, en daardoor een boete krijgen. Geld lenen, en daar van terugkomen. En wat te denken van de nauwe connectie met internetbedrijf Remote waarvan de voorzitter de eigenaar is. Het hele zaakje stinkt! Het moet toch raar gaan wil de omroep een subsidie binnen halen. Dan gun ik dat Weblog Zwolle, wat ook een Stichting is, dat veel liever eigenlijk.


  Maak melding

 25. Oud-wethouder Pot van Zwolle is door de bisschop De Korte van Groningen benoemd tot secretaris-kanselier van het noordelijke bisdom.

  Pot was 2002 tot 2007 wethouder in Zwolle. Hij is op dit moment projectleider kerk en samenleving in Arnhem. De 46-jarige Pot wordt een van de belangrijkste medewerkers van De Korte. Pot begint op 1 januari in zijn nieuwe functie.

  RTV Oost


  Maak melding

 26. @ Gretha, vamorgen wel een mooie mix Rod Stewart bij Sander de Heer. Opa Beelen, Kluun (was goed met de 1e coumn uit zijn boekje) ben eigenlijk geen échte fan, maar hier moest ik smakelijk om lachen. Begin de dag…..kende ook een leuke gast. Hoorde toen ik hier was een beregave plaat op 3fm wordt ongetwijfeld een hit, maar de plaat was net begonnen ong. 7.50 uur…….weet ik nog de artiest niet :'(

  Nu staat ie op City Fm waar weer de vrolijk makende Rod Stewart langkwam (vond ik altijd tof vroeger). Hij zal nu wel aan het rentenieren zijn met een aantal groen blaadjes en liters Whiskey. Heeft hij zeker verdiend. Nu Blof met een dag om naar uit te zien……zaterdag!

  Nu stop ik Admin 😉


  Maak melding

 27. Ik heb weer eens een nieuwe manier gevonden om muziek vanaf mijn desktop thuis te streamen naar het internet. Hopen, dat dat een beetje goed blijft werken!

  Maar nu eerst nog even Gieltje Beelen…helaas de eerste spreuken van opa gemist 🙁


  Maak melding

 28. @Dick zing het ff misschien weet ik het dan ;D
  Ik werd vanmorgen wakker met Deep purple, dan zet ik het zo vroeg toch wel ff zachter.
  Veel Led Zeppelin ook op Arrow, dat kan ik echt wel waarderen.
  Rod heeft volgens mij onlangs nog opgetreden.


  Maak melding

 29. @ Plantje: Sh*t de eerste spreuk wel gehoord, had had een uiterst schuine invalshoek. Helaas komt ie niet boven. Wel :D.

  @ Gretha: Kan Rod Steward wel meezingen maar deze helaas nog niet, enkel herkennen. Vrees wel dat ie op City fm niet voorbij komt. Schakel wel weer terug naar 3fm. Moet ik die dikke kop van de AVRO met zijn arbeidsvitaminen voor leidinggevenden, incl. slijmende “onderdanen” maar even trotseren. Meld me wel als het voorbij komt.


  Maak melding

 30. Dichten
  Die topdichter hier van gister, welk topic zat hij ook alweer?
  Net die zgn. goede Kouwes (van geenstijl) bij Giel met5 of 6 “gedichtjes” belabberd slecht zeg! Dan is die Zwolse dichter van gister stukken beter!


  Maak melding

 31. Toch nog ff een bijzaak van radio
  538 is mijn zender niet, maar de bekende en aimabele WVF-er Erik M. (broertje van de boss van de trainersvakbond) won vanmorgen bij radio 538 een voetbalweekend met een privévliegtuig. Dat dan weer wel.


  Maak melding

 32. ff tussendoor…. Wat een KLOTE file vanochtend op de ring stadshagen!!! 3 kwartier om vanaf milligerplas naar Scania te komen GVD. >:( >:(
  en wat was er aan de hand… Niets!! Een rijbaan afgezet door wegwerkers die er niet waren!
  ps gelukkig maar voor hun!!


  Maak melding

 33. Wegwerkzaamheden, hoor vaak klachten van wegwerkers die zeggen dat er te hard wordt gereden, terwijl ze aan het werk zijn. Wat m,e vaak ook opvalt is dat in het hele weekend kilometers 30 km/u geldt op een 80 weg, omdat wegwerkers een paar borden niet terug hebben kunnen plaatsen. Hierdoor neemt het begrip voor de snelheidsbeperkingen natuurlijk wel een beetje af….


  Maak melding

 34. Toppers van toen, bestaan nog:
  Pauw & Witteman (N1, 23:05)
  – Kees van Kooten schreef een luisterboek over het sprookje Nachtegaal van Hans Andersen

  en meer…..


  Maak melding

 35. Poste het eigenlijk voor KEES VAN KOOTEN, geweldige vent! Ken je zijn boekjes Modernismen, meer modernismen en meest modernismen. Hij begon al met nieuw taalgebruik, hun samen eigenlijk met Wim natuurlijk.


  Maak melding

 36. Dronken machinist opgepakt én ontslagen
  ZWOLLE – De spoorwegpolitie heeft dinsdagavond een dronken machinist uit de intercity Schiphol-Groningen geplukt. De man stopte de trein gisteravond rond 21.00 uur ter hoogte van ’t Harde omdat hij meende dat hij iets had aangereden. Spoorwegpolitie, toevallig aanwezig in de trein, ging polshoogte nemen bij de machinist.

  Bij controle op het spoor zelf kon de spoorwegpolitie vervolgens geen sporen van een aanrijding ontdekken. Wel rees het vermoeden dat de machinist alcohol had gebruikt. Een door andere agenten naar de trein meegenomen blaastest wees uit dat dat vermoeden klopte. De machinist is daarop meegenomen naar het politiebureau in Zwolle. Daar wees een ademanalyse uit dat de man vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De Spoorwegpolitie heeft de man een werkverbod van 24 uur opgelegd en proces verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie neemt nog een besluit over vervolging. De trein kon uiteindelijk na anderhalf uur stilstand met een andere machinist haar weg vervolgen.

  NS Reizigers heeft de man ontslagen. “Op staande voet. Heel simpel, voor veiligheidspersoneel geldt dat men nul procent alcohol in het bloed mag hebben”, aldus woordvoerder John Krijgsman.  Maak melding

 37. @ Ghehe, heb destijds genoten van “Zwemmen met droog haar”, Modernismen, meer modernismen en meest modernismen. Dat inventieve in het taalgebruik! Maar het kan achterhaald zijn, is al een tijdje geleden. Dus maar eens herlezen.


  Maak melding

 38. max aantal berichten
  ben al een paar jaar vaste bezoeker van dit weblog, maar wordt zo langzamerhand wat simpel van een paar ‘beroepsloggers’ op deze site die over elk onderwerp een mening hebben en vooraf al weten met wie ze het wel eens zijn en met wie niet. Het leidt tot insite grappen en steken onder water waar verder niemand op zit te wachten.
  Kan er een al dan niet vrijwillig quotum van pakweg 5 reacties per persoon per dag worden ingevoerd?
  Moet ik namen noemen of komen die nu vanzelf?


  Maak melding

 39. Beetje flauw natuurlijk om je af te vragen of je namen moet noemen. Retorische vraag… 😀

  Je hoeft natuurlijk niet alle reacties te lezen. Je hebt wel een punt als het je gaat om inside grappen. Dat kan afstotend werken ten opzichte van mensen die voor het eerst een kijkje nemen op deze site.

  Een maximum aantal reacties lijkt me daar niet echt de oplossing voor. Zeker niet in een algemeen log…dat lijkt me bedoeld voor reacties die alle kanten op kunnen gaan.
  Bovendien vind ik dat de admins regelmatig mensen (zo ook mij af en toe) terecht op de vingers tikken als ze off topic gaan.

  Wil je zeggen, dat je zelf lang afwacht met reageren en enkel een berichtje plaatst als je je echt niet meer kunt inhouden? Ook een beetje nutteloos 😉


  Maak melding

 40. Assendorper, het is naruurlijk aan jezelf wat je wilt lezen en wat niet. Persoonlijk vind ik het leuk om met mensen te praten (persoonlijk of digitaal) over zaken, die Zwolle aangaan. Daarbij loop ik inderdaad tegen mensen aan met wie ik het vaak niet eens ben en anderen met wie ik het doorgaans wel eens ben. Neemt niet weg dat ik zoveel mogelijk open probeer te staan voor andere meningen. Soms lukt dat niet en reageer ik wat feller. Gedrag wat ik bij de meeste weblogreageerders terugzie. Daarnaast worden mensen hier en daar gewezen op interessante aanvullingen op een artikel, of op interessante stellingen over algemene zaken (algenmeen log).Volgens mij is dat ook de bedoeling van een weblog als deze.
  Over steken onder water en inside grappen; uiteraard zal dit plaatsvinden, zolang het een beetje binnen de perken blijft, zie ik het als minder ethisch onderdeel van de discussie. Probeer me er afzijdig van te houden, maar zal ongetwijfeld wel eens meedoen. Misschien is het zaak om dergelijke grappen niet al te serieus te nemen. Mij wordt het vuur ook wel eens aan de schenen gelegd, met een cynische ondertoon. Moet kunnen, voel me er ook absoluut niet benadeeld onder, zal er echter wel op reageren. Ik neem aan dat, wanneer men bepaalde reacties plaatst, weet dat daar op verschillende (en dus ook minder plezierige) manier gereageerd kan worden (pver en weer).
  Je aangedragen oplossing van 5 reacties per onderwerp, zie er zelf niet al te veel in, maar wellicht bestaan er goede argumenten waarom dit zou werken…… 😉


  Maak melding

 41. Gaat lekker met Feyenoord daar in Emmen.

  Ferdinand heeft overigens al voorspeld dat de Rotterdammers een moeilijk avondje tegemoet kunnen zien.


  Maak melding

 42. Dick, ik zat al te puzzelen roots, voetbal, maar das waar ook HHC-Feyenoord 😀
  Ach, ze zullen vast niet winnen maar de wedstrijd opzich vind ik al een hele prestatie! 🙂


  Maak melding

 43. Jammer van Vogelaar. Ik geloofde wel in haar aanpak.

  De aanpak was, mijns inziens, wel wat aan de naïeve kant. Te utopisch vind ik. De doelstellingen waren goed, het klimmaat was er niet naar. Met een vrolijke rolfluit door een grafwijk kuieren, werkt niet echt. En het karma van gedegen woningbouw is niet sterk genoeg om hardnekkige problemen het hoofd te bieden. Haar aanpak had het goed kunnen doen, wanneer de buurten betrokken waren bij de plannen. Het had vaak de schijn hiervan wel, echter is het vaak zo dat het topje van de ijsberg zich laat zien bij buurtbijeenkomsten of wijkplannen. De samenhang en eensgezindheid van een buurt, moet in mijn ogen op andere manieren in praktijk worden gebracht.
  Dit is dwijlen en de kraan dichtdraaien; goede buurt- en jongerenwerkers (geen vrijwilligers, maar opgeleidde personen), die trends in de buurt waarnemen en hierop inspelen.
  Anderzijds zal politieoptreden ook strakker moeten. De scheiding tussen niet wenselijk en wenselijk gedrag mag best duidelijk gemaakt worden. Wanneer het buurtklimaat door het juiste sociaal cultureel werk, positiever wordt, zulolen mensen meer het gevoel krijgen ‘wat te verliezen te hebben’ wanneer ze onwenselijk gedrag vertonen. beetje van rechts, beetje van links…. 😉
  Ook dit klinkt utopisch, wat men vaak ziet is dat sociaal cultureel werk een stuiver toegeworpen krijgt, om buurten uit het slop te trekken. Vaak een klein budget, waardoor vrijwilligers veelal worden ingezet. Deze vrijwilligers worden zeer gewaardeerd, echter, in een functie als deze, is enige kennis van agogiek zeer noodzakelijk. Opgeleide personen kosten geld, maar vaak is dat geld er niet.  Maak melding

 44. Was een Bouaouzannetje met gelukkig een betere afloop voor Bruins gheghe, ik hoorde van Dick dat jij interesse hebt in het trainerTschap van de houtenpalen club?


  Maak melding

 45. Gefeliciteerd Feyenoorders met deze wereldprestatie. Dat tegendoelpunt was inderdaad niet moelijk te voorspellen Joppuh. Weet je de trainert nog niet….van Toto Zeeg….
  Sorry maar ik heb nixxx gezien van Ajax ook niet; gelukkig maar!

  Ome Lowie had gister nog goede teksten over asociale spreekkoren bij voetbal”supporters” tijdens de presentaties van een boek over homo’s in de topsport. Ook nav de schandalige spreekkoren toen zijn vrouw was overleden aan een ernstige ziekte.  Maak melding

 46. @ Ghehe:

  Dit kon zo niet langer. Tuurlijk is ze afgemaakt door de belachelijke beeldvorming van de Telegraf en de stijllozen. Maar het ze was te soft voor de harder wordende lijn binnden de PvdA over integratie. Ze heeft natuurlijk aardig lopen ruziën met die cooperaties. Botste met Guusje over Antillianen. Ben er wel van overtuigd dat ze veel kwaliteiten had.
  Jammer dat ze geen zelfreflectie had en gewoon fier achter de microfoon ging staan en zei:

  ⤽Kan mezelf recht in de spiegel aankijken, heb alles gegeven, maar beleid is onderhevig aan veranderingen. Sommige sensatiemedia vonden het nodig met te beschadigen, ook tegen beeldvorming is het lastig vechten. Maar mijn bedoelingen hebben altijd in dienst gestaan van het volk. In de wijken heb ik overigens voornamelijk uitstekende contacten gehad.⤝

  Beetje partij heeft zo weer een sterke veranger. Ken hem niet maar, we zullen hem snel leren kennen in NL. http://www.nu.nl/news/1838929/11/Amsterdamse_advocaat  Maak melding

 47. Ja Totozeeg ken ik uiteraard zeker wel, wist ook wel dat die bedoeld werd Dick. Verder vond ik het niet zo’n prestatie van Feyenoord maar amateurs zijn tegenwoordig ook al lastig, denk maar aan Kozakkenboys bv, of recenter Lienden tegen Vitesse.
  Gerard Kocksucker had van mij wel na 20 seconden rood mogen krijgen, hij kwam zelfs nog zonder kaart weg, wat een drama doodgraver was dat weer ,die scheids dan.


  Maak melding

 48. 😀 Aanstormend trainert via de jeugd van SVI. 😉 Zeker zijn amateurclubs lastig voor profs. Na de volgende ronde wordt het interessant; laatste 8, kwartfinales alweer.
  Die gozer heet toch niet echt Kocksucker :'( Is dat een Hardenberger-naam Ghehe? Dat hij hier uberhaupt door de censuur komt. Bedoel een post van vanmorgen bleef weer op h*omo hangen. Maar het schijnt dat als je hier door de censuur komt, je de hele wereld aankunt. Dan trotseer je de scherpste scheidsrechters.
  Zag zondag ook zo’n aanslag, “geel” geloof ik, dan mogen ze er ook geen “rood” meer van maken. >:(  Maak melding

 49. Nee het is hopeloos, trainerT weg. Veurzitter Gertie ook per 1 december weg, weet niet wie hem op gaat volgen. Ik blijf uiteraard wel donateur maar kom er zelf ook niet meer zo vaak. Sfeer is niet meer zoals toen.


  Maak melding

 50. Jammer zeg, maar je bent welkom bij WVF; dat dan weer wel! Morgen over 14 dagen hebben we nog met een aantal jongens afgesproken, na het Vlaggenschip. De hoofdtrainerT was ook bekend met TotoZeeg overigens.


  Maak melding

 51. Welk sarcasme? Nog 1 wedstrijd winnen en dan zit je in de kwartfinale, bij de laatste 8? Het blijft de kortste weg naar EC-deelname. Gun Feyenoord echt wel meer als de plek op de ranglijst nu. Serieus.


  Maak melding

 52. max aantal berichten
  geschreven door assendorper, op 12 november 2008 om 23:16

  Een heldere en juiste analyse, Assendörper. Maar de voorgestelde oplossing is nou niet echt je-van-het… 😉


  Maak melding

 53. @ Larry, dus met de winterstop staan ze weer ongeveer 5e?
  Denk zolang ze De Cler nog wekelijks opstellen en die kaler wenkbrauwpiercing, zolang er niet echt een goede verdediging staat. Nee, dan wordt het em niet meer dit seizoen.


  Maak melding

 54. De Clerc stond zo ver vooruit bij de tegengoal van HHC dat-ie met de tram weer terug moest. Janota stond op zijn plaats en was idd ongelukkig met terugverdedigen maar dit is dus in de 1e plaats de Clerc zijn taak >:(


  Maak melding

 55. Opstellingen: Fortuna Sittard – FC Zwolle
  Fortuna Sittard: D. Meul, S. Kozarac, A. Ocal, G. Facenna, N. Vanek, R. Voorn, Z. Grabovac, C. van den Ouweland, D. Schreurs, J. Heinrichs, R. Boymans

  FC Zwolle: D. Boer, A. van der Haar, D. van der Wal, E. Giglio, Z. Kapralik, E. Botteghin, D. Huymans, E. Reijnen, D. Boerrigter, L. Guarino, R. de Graaff


  Maak melding

 56. Jippie

  Welk sarcasme? Nog 1 wedstrijd winnen en dan zit je in de kwartfinale, bij de laatste 8? Het blijft de kortste weg naar EC-deelname. Gun Feyenoord echt wel meer als de plek op de ranglijst nu. Serieus.

  Het is meer dan, niet meer als. 😀


  Maak melding

 57. Nou Dick, jij had het gisteren wel naar de zin h?, met dat resultaat tegen de lampies, moet eerlijk zeggen dat ik Ajax goed vond spelen, met name de 2e helft en Emanuelson was voor mij de uitblinker, meer nog dan Suarez. Zelf ben ik tevreden met wat de jonkies van Feyenoord tegen Twente hebben gepresteerd.


  Maak melding

 58. Klassensysteem in Nederlandse treinen
  Als student Verkeerskunde en gebruiker van het openbaar vervoer ben ik geïnteresseerd geraakt in de vraag of het huidige klassensysteem in Nederlandse treinen nog aansluit op het huidige tijdbeeld en passend is op de klantvraag. Zit er bijvoorbeeld een verschil in voorkeur van verandering afhankelijk van leeftijd, geslacht, sociale klasse of andere persoonskenmerken? En is er een verschil te ontdekken in beleving en beeldvorming van het OV op verschillende tijden en dagen van de week. Om dit te weten te komen ben ik een onderzoek begonnen of het vigerende klassensysteem kan worden gemoderniseerd. Een online enquête maakt deel uit van het onderzoek. De uitkomsten van deze enquête worden gebruikt om de hoofdvraag te beantwoorden.

  Graag wil ik de bezoekers van deze website, indien aangesproken door mijn bovenstaande verhaal, uitnodigen via de volgende link mijn enquete in te vullen,

  Link: http://www.thesistools.com/?qid=63070&ln=ned


  Maak melding

 59. @dick @joppuh
  Gelukkig staan de bovenste vier ploegen vlak bijelkaar. Feyenoord [] zit in een overgangsjaar en ik verwacht niet dat ze de reeds opgelopen schade makkelijk in kunnen halen.

  Ajax mag het aankomende weekeinde proberen tegen AZ. Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag van dit duel !

  NAC laat zich denk ik niet NECcen, waardoor er een kans is dat de kanaries uit Breda spoedig alleen koploper zijn.

  Over ruim twee weken moet PSV spelen bij SC Heerenveen. Laatstgenoemde ploeg klimt uit een dalletje en zal de Eindhovenaren trakteren op een portie galavoetbal. Indien Yme Kuiper de rijkelijk gevulde geldbuidel trekt om in de winterstop de aanschaf van een goede centrale verdediger te bekostigen dan voorspel ik dat Heerenveen, mits ze de komende wedstrijden goed doorkomen, de echte sensatie van dit voetbalseizoen gaat worden.  Maak melding

 60. @ Joppuh, mooi dat we allebei tevreden zijn.
  WVF weer koploper, ’t komt vanzelf goed.

  😀 Tim, je hebt gelijk. Telt de hele bewering nu niet meer :'(

  @ Gezellig, zeker spannend bovenin de eredivisie. Zou mooi zijn als Feyenoord er weer bij kwam. Heb het niet zo op “Robert gespreid bedje M.”, volgens mij vindt meneer zichzelf ook ernstig goed. Hij begon met degraderen bij de Egels. Verder is dit wel tof voor NAC. Waar ze Ernie knap lullig “bedankten”.
  Schat Groningen nog hoger in als H*erenveen. Hoewel dat ook een prima team is en het daar volgens diverse ervaringsdeskundigen altijd GEZELLIG is.

  AZ uit is lastig maar AJAX wordt kampioen! Ook met veel geblesseerden trouwens. Vreemd dat een topclub als Feyenoord er geen goede vervangers achter heeft staan.


  Maak melding

 61. @ Student, leuk onderzoek. Actueel ook.
  Alleen mis ik in de scenario het opsplitsen eerste klas.
  Persoonlijk zie ik vaak eerste klas leeg staan, terwijl 2e klas overvol is.
  Logischerwijs zou ik zeggen, splits 1e klas in de volgende formules;
  a. eerste klas, extra comfort en b. 2e klas comfort, maar wel gewenste stilte.

  Ik reis veel met de trein en lees dan meestal. Ik vind het echter asociaal om van een ander te verlangen dat hij stil is, wanneer hij/zij hetzelfde betaalt. Uiteraard is harde muziek o.i.d. vervelend, maar in een stiltecoupé ga ik echt geen gesprek uit de weg, omdat er stilte op staat. Nuance; ik ga er in eerste instantie niet inzitten, maar als er elders geen plek is, wordt ik feitelijk gedwongen mijn mond te houden. Daar doe ik niet aan mee. Ik ben van mening dat men, wanneer hij/zij stilte wil, hiervoor betaalt en dat de coupé’s uit de ruimte van de 1e klas worden gehaald en niet uit de toch al overvolle 2e klas.

  Succes met je onderzoek verder!  Maak melding

 62. @ Dick: Nee, je zult een nieuw pleidooi moeten houden (en nu er maar voor zorgen dat ík geen fout maak ;))

  @ Student: Van welke school/uni ga jij uit?


  Maak melding

 63. Scenario 3.
  Omzetten van het cijfersysteem in een kleurensysteem. De kleuren duiden naast een emotie op het service niveau en comfort. Men kan gaan zitten in de coupé waar men zich het prettigst in voelt. Bijvoorbeeld de groene coupé welke staat voor rust en ruimte, of de rode coupé waar het lekker druk is.
  Er blijft een verschil in 1e en 2e klas.

  Dat gaat NOOIT werken. Ga in drukte maar de trein in, dan kun je nooit doorlopen tot je favo ‘kleurtje’. En dan krijg je ook last van rascisme. EN niet iedereen vind RUSTIG alstijd zo rustig als iemand anders. Ik vind: “rustig is stilletjes babbelen’. Iemand anders vind rustig: slaapstil. Dus dat is niet echt praktisch.


  Maak melding

 64. @ ghehe: Je betaald een kaartje, toch? Als je niet kunt zitten, denk je: ‘Shit man, ik kan niet zitten; betaal ik hier voor?”. Als je dan gaat klagen zegt de NS: Je betaald om vervoerd te worden, niet voor de zitplaats.
  Dan vind ik: waarom dan 1e en 2e klas?

  Nog spelfouten, dick?


  Maak melding

 65. Ach Tim, het gaat mij eigenlijk om de intentie van het bericht. Lees wel door (of om) een tikfoutje heen.
  Heb genoemde passage even aangepast:

  Welk sarcasme? Nog 1 wedstrijd winnen en dan zit je in de kwartfinale, bij de laatste 8? Het blijft de kortste weg naar EC-deelname. Gun Feyenoord echt wel meer dan de plek op de ranglijst nu. Serieus.

  😉


  Maak melding

 66. Vreemd dat een topclub als Feyenoord er geen goede vervangers achter heeft staan.

  :'( Vijf A-junioren van 17 en 18 jaar die prima voldoen en het team zelfs op sleeptouw nemen zijn geen goede vervangers? :'(
  Als dat bij die club met successupporters zou zijn dan is het alleen maar hosanna en hoort dat bij die gedegen jeugdopleiding… 🙁


  Maak melding

 67. Tim,
  klopt, Ik ga in zo’n geval in 1e klas zitten (moet 2e klas wel echt vol zijn). vaak wordt gezegd; je betaalt voor een vervoersbewijs, niet voor een plaatsbewijs; amehoela, zo lust ik er nog wel een. We zitten toch in een passagierstrein, niet in een goederenwagon?
  Met de prijs die je in Nederland betaalt, mag je redelijkerwijs toch verwachten dat je kunt zitten?
  Kunnen ze dit product niet leveren, dan zullen ze een alternatief product moeten leveren, ten goede van de klant, niet te koste van de klant.
  Het kost de NS geen cent extra, wanneer ze in dergelijke gevallen toestaan om 1e klas te gebruiken, het kost de klant wel een hoop duur betaald reisgenot, wanneer ze dit weigeren.
  Uiteraard, als 1e klas dan ook nog eens bomvol zit, hebben 1e klas betalers voorrang…..maar dan is tenminste wel geprobeerd, om te voldoen aan de verwachtingen die de NS-prijzen scheppen….  Maak melding

 68. Scenario 3.
  Omzetten van het cijfersysteem in een kleurensysteem. De kleuren duiden naast een emotie op het service niveau en comfort. Men kan gaan zitten in de coupé waar men zich het prettigst in voelt. Bijvoorbeeld de groene coupé welke staat voor rust en ruimte, of de rode coupé waar het lekker druk is.
  Er blijft een verschil in 1e en 2e klas.

  Maar dat is oneerlijk, dan hebben the Crips geen coupé, terwijl the Bloods wel een mooie rooie hebben ;D


  Maak melding

 69. Ja Larry, we mogen heel blij zijn met de lichting die er nu aankomt. Pedro, Janota, Kevin Leerdam, en natuurlijk Fer en Wijnaldum. Het is alleen te hopen dat ze niet te rap weggekocht worden zoals met Drenthe is gebeurd. Verder moet Tiendalli voorlopig maar rechtsback blijven spelen. Hij doet het prima daar.


  Maak melding

 70. Gewoon hoe dan ook de jeugd een kans geven in het Nederlands betaalde voetbal. Tegen de grote landen met hun enorme tv-opbrengsten kunnen de clubs toch niet op. Dan maar vol inzetten op de bijzonder goede jeugdopleiding die wij hebben. Alleen door veel ervaring op te doen kunnen de jonkies groeien.
  Daarmee maak je als club je eigen kapitaal.


  Maak melding

 71. vaak wordt gezegd; je betaalt voor een vervoersbewijs, niet voor een plaatsbewijs; amehoela, zo lust ik er nog wel een.

  Bel de NS maar. Is echt zo. Als je niet kunt zitten en daarover klaagt omdat je wel hebt betaald krijg je gezdeik dat we betalen voor vervoer.  Maak melding

 72. Dat kunnen ze wel vinden, maar het is aan ons om die misvatting te negeren. Ik heb het niet zo op dat soort opzettelijke dwarsliggerij van bedrijven.


  Maak melding

 73. Ik bedoel, als bedrijven niet openstaan voor redelijke argumenten, dan mag wat mij betreft de redelijkheid van hun beleid in twijfel getrokken worden. Betwijfelenswaardig beleid, vind ik iets om vastberaden te negeren.
  Overigens, het verschil tussen mensen en goederen in ‘vervoer’ is het feit dat mensen comfort nodig hebben en goederen niet. Waarom trekt de NS dan een lijn in goederen en 2e klaspassagiers? Ik dacht dat ze kwaliteit zo hoog in het vaandel hadden staan, in plaats van zich zorgen te maken over stilte, kunnen ze zich beter zorgen maken over een kwaliteitsvorm die veel dichter bij de basis van comfort ligt; kun je zitten of moet je staan, terwijl de trein heen en weer schudt door de wissels….


  Maak melding

 74. Ontevreden fans breken arm trainer
  Vanderlei Luxemburgo heeft een gebroken arm overgehouden aan een handgemeen met supporters op de luchthaven van Sao Paulo. De trainer van Palmeiras verscheen zondag met zijn arm in het gips aan de zijlijn tijdens de uitwedstrijd tegen Flamengo (5-2 verlies). “Het waren vandalen”, laat Luxemburgo, die in het verleden onder meer werkzaam is geweest bij Real Madrid, weten over de knokpartij. “In dit land loop je het risico dat supporters je in elkaar slaan als je slechte resultaten boekt. Het was een laffe, achterbakse aanval. Maar ik laat de daders hier niet ongestraft mee wegkomen.”


  Maak melding

 75. @ Larry, hoor Feyenoord alleen maar janken over het aantal geblesseerden. Ajax mist en dit seizoen ook enorm veel, maar de mensen die in het elftal komen zijn niet eens hele ernstige verzwakkingen. Hoe komt het dan dat Feyenoord zo machtig laag staat volgens jou? Het ligt dus niet aan de invallers.


  Maak melding

 76. @ Gretha, vandaag een naamgenoot van je uitvoerig gesproken tijdens het immer gezellige “schouwen”. Gister hadden we beduidend beter weer overigens. We waren bij en in de supermooie woning (en omgeving) van de leuke, gezellige vriendelijke en bepaald niet lelijke Gretha Smit.


  Maak melding

 77. @dick
  Het is eigenlijk uit den treure dat een stad als Zwolle meer Feyenoord en AJAX fans telt dan FC Zwolle fans.

  Dit gaat erbij mij totaal niet in. Zelf ben ik geen geboren en getogen Zwollenaar, maar ik erger me hier kapot aan. Het weerspiegelt een gebrek aan
  verbondenheid met de eigen stad en het klakkeloos achter de grote menigte aanlopen.

  Veel van deze zogenaamde AJAX en Feyenoord aanhangers behoren tot de categorie meeloopsupporters of gloryhunters. Ze bezoeken hun favoriete club zelden dan wel nooit

  Clubs waaraan FC ZWOLLE een voorbeeld kan nemen:

  VVV Venlo:
  Volgend jaar waarschijnlijk weer Eredivisie, deze club staat al een straatlengte voor op de rest.

  Heracles:
  Jarenlang Eerstedivisie, nu stabiele Eredivisie club.
  Men gaat het stadion alweer verder uitbreiden.

  SC Heerenveen
  Ongeveer 20 jaar geleden zo goed als failliet, echter in barre tijden (bodem eerstedivisie) door weer en
  wind gesteund door een toen al grote schare trouwe fans.

  Riemer en Foppe hebben van dit clubje hun levenswerk gemaakt, ze hebben hun ziel en zaligheid erin gestoken. resultaat: 1 maal Championleague deelname, en 5 tot 6 maal EC deelname sinds /- 2000.

  Daarnaast: Per wedstrijd 26.000 mensen op de tribune (met nu een eachtlijst van alweer 6.000 mensen !!!!), financieel kern en kerngezond, attractief voetbal en niet onbelangrijk meerdere grote maar gezellige kantines. (De grootse kan 4.000
  mensen aan…..!!!!).

  Wanneer staat de Zwolse Riemer op ? Wanneer laat de Zwollenaar zijn chroom vallen en gaat hij zijn voetbalclub, volleybalclub of wat dan ook steunen ?  Maak melding

 78. @ Gezellig, dat “kuddegedrag” (klakkeloos achter de grote menigte aanlopen) kan ik totaal niet volgen. Elke voetballiefhebber heeft een favoriete club in zijn eigen land, meestal ook één in een ander voetbalminnend land. Dit geldt doorgaans voor het leven. Dus zo vreemd vind ik die voorliefdes voor AJAX en Feyenoord niet. PSV kwam er pas later bij en is volgens mij ook minder geliefd in het land.
  Wij kwamen jaren achter elkaar enorm vaak bij AJAX, helaas komt dat er tegenwoordig weinig van. Ook zijn de thuiswedstrijden meestal uitverkocht. Mijn oom en neef hebben 3 jaar op een seizoenkaart bij Heerenveen moeten wachten. Er schijnen verdergaande plannen voor uitbreiding of herbouw te zijn.

  Worden uitgenodigd door een bedrijf, compleet verzorgd, is momenteel ernstig geliefd. Wel een manier om nog eens een leuke eredivisie pot te zien. Zo heb ik de laatste keer genoten in het Oosterpark.

  Heb hier toen gereageerd op een interview in dat mooie full-color gratis voetbalblad met een Zwolse CDA-er (Martijn). Hij wilde dat Zwolle hoe langer hoe meer een topsportstad werd. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, vrees dat het klimaat wat te “kat uit de boomkijkerig”, te behoudend (?) is.

  Denk wel dat een man als Eibrink, die de FC meeneemt in de vaart der volkeren, essentieel is.


  Maak melding

 79. @dick
  Vroeger was de meerderheid van de mensen standaard Ajax of Feyenoord aanhanger. Hetzij omdat papa dit ook was of hetzij omdat ze bovenaan stonden.

  Echter, er is de afgelopen jaren een positieve kentering gaande. Clubs als Groningen, Heerenveen en Twente hebben een sterk groeiende aanhang.

  De nieuwe norm is: Steun de club uit je regio, die vereniging die kiemt uit de dezelfde grond waar ook jijzelf wortel geschoten hebt !!!!
  Dit is een zeer positieve ontwikkeling, ik ben er dan ook van overtuigd dat we binnen 5 jaar een kampioen hebben die NIET tot de traditionele top 3 behoort.  Maak melding

 80. Er is weinig belangrijker dan Fc Zwolle voor mij Gezellig, ik vind het dan ook erg jammer dat er toch wel veel zwollenaren niet warm lopen voor die mooie club aan de ceintuurbaan.


  Maak melding

 81. Gezellige generaliserende onzin: voor een club door ouders of omdat ze bovenaan stonden. Dat is inderdaad zielig! Sommige figuren roepen ook dat je op een bepaalde partij stemt omdat je ouders dat ook deden of omdat dat de grootste was. Zucht.

  Steun de club uit je regio, die vereniging die kiemt uit de dezelfde grond waar ook jijzelf wortel geschoten hebt !!!!

  Daarom steun ik WVF. Wie weet wat de toekomst brengt Gezellig. Persoonlijk zet ik in op AJAX als club van het verleden, het heden en de toekomst. Maar smaken verschillen en voorkeuren zijn subjectief.

  @ Natascha: Herinner ik me opeens weer je “geloof-verhaal” over de FC.


  Maak melding

 82. Er moet meer gezellig gegeneraliseerd worden, dat wordt dan vanzelf ook wel genegeerd.

  WVF heeft al eens een paar jaar op het hoogste amateurniveau gespeeld. Nu zijn het de hoogstspelende (echte) amateurs van Zwolle. Tja, je moet toch ergens beginnen.

  😉


  Maak melding

Reageer