Beloning voor goed spel blijft uit voor VV Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met minimaal verschil te verliezen van WHC. Op de eigen Vegtlust gingen de mannen van Van Oostrum met 2-3 ten onder.

De start van de wedstrijd was veelbelovend. Al na 7 minuten bracht Marc van der Meulen de Berkummers op voorsprong. Bas Bouwhuis kreeg aan de rechterkant alle ruimte omdat Bosch in de zone bleef lopen. Zijn strakke voorzet werd door Van der Meulen koel binnen gewerkt. WHC leek de rug te rechten maar het waren de Berkummers die deze instelling op waarde wisten te  schatten. Want doelpunten worden door Berkum en arbitrage uitgedeeld. Eerst kon Kanyike probleemloos intikken na een verkeerd beoordeelde corner (1-1) en later mocht invaller De Weerdt vanuit buitenspelpositie doorlopen en afleggen op diezelfde Kanyike (1-2).

Voor de rust werd het zelfs ook nog 1-3. Aanvoerder Diender benutte een terecht gegeven penalty nadat Edmund Mijnheer zich van zijn laatste redmiddel had bediend. Kanyike ging alleen af op doelman Vos en werd binnen het strafschopgebied gevloerd. Mijnheer en Berkum haalden opgelucht adem toen de sanctie slechts ‘geel’ betrof.

 In de tweede helft bleek de speech van Van Oostrum zijn uitwerking te hebben. Berkum bepaalde het spel dat zich alleen nog maar afspeelde op de helft van de Wezepers. Een snelle aansluitingstreffer is dan zeer gewenst. Die kwam er ook maar pas na ruim een uur spelen. Chris van der Meulen legde een hoge bal van achteruit mooi terug op broer Marc. Met een bekeken schot met de binnenkant van de rechtervoet klopte hij doelman Van der Beek voor de tweede keer.

Hierna werd het optische veldoverwicht daadwerkelijk omgezet in het betere van het spel door Berkum. De beloning voor het goede spel waar heel Berkum naar verlangd, bleef evenwel uit. Zo was WHC op basis van het resultaat uit de eerste helft de verdiende winnaar en moet Berkum de zure wonden likken.

Statistieken

Berkum – WHC 2-3 (1-3)

 

Scoreverloop

7. 1-0 Marc van der Meulen

34. 1-1 Joseph Kanyike

43. 1-2 Joseph Kanyike

45. 1-3 Pascal Diender (p)

70. 2-3 Marc van der Meulen

 

Kaarten

Geel: Mijnheer, B. Bouwhuis, M. van der Meulen (Berkum), Füchten (WHC)

 

Arbitrage

De heer Sinke

 

Toeschouwers

850

Opstellingen

Berkum: Vos, De Roo, Zonnenberg (23. Meijntjes), Mijnheer ©, Hiro, B. Bouwhuis (53. Ndizeye), Roelofs (58. Westrik), De Jong, M. van der Meulen, Chr. van der Meulen, Van der Weide

 

WHC: Van der Beek, Bosch, Daalmeijer, Diender ©, Tijssen, Brazil, Mud, Kanyike (74. Groenenveld), Veldhoen, Füchten, Schoenmakers (30. De Weerdt, 70. Herder)

 

Métier Man of the Match (met bloemen van Van Assen Business Flowers):

Marc van der Meulen

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer