Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking, af en toe zon, misschien een buitje

Zwolle – Woensdag trekt een wolkenzone met regen ten westen van ons naar het zuiden. Dat zaakje schuurt mogelijk langs Zwolle, in de vorm van een buitje. Het overgrote deel van de dag is het droog. De bewolking breekt zo nou en dan, voor een zonnig tussenspel.

De dag start met een temperatuur van 3 graden en die kruipt omhoog naar 7 graden in de middag. Dat houdt niet over. De matige wind – kracht 3 tot 4 – komt uit richtingen rond noord, wat de achterblijvende temperatuur natuurlijk verklaart. Die wind drukt de gevoelstemperatuur ook nog een beetje. Even voor de goede orde: een middagtemperatuur van zo’n 10 graden zou half maart heel goed kunnen. Dat lukt deze woensdag echter totaal niet door de aanvoer van lucht die over zee vanuit het hoge noorden komt.

De komende dagen zitten we vast aan dit te lage temperatuurniveau. In de nacht van woensdag op donderdag daalt het kwik richting het vriespunt. Aan de grond en op je autoruiten duiken we er waarschijnlijk een fractie onder. Donderdag stevent in de noordelijke aanvoer een storing recht op ons af. Met bewolking en regen, koude regen, die in de loop van de ochtend gaat vallen. Tot donderdagavond zijn er natte perioden. Het meeste valt vermoedelijk rond het middaguur.

Vrijdag en in het weekend houdt Zwolle het droog. De wolken wijken vaak voor de zon, dat ziet er met de kennis van nu helemaal niet slecht uit. Maar de aanvoer is tot en met zaterdag nog vanuit het koude noorden: de temperatuur doet nog een stap terug. Lichte vorst in de nachten en ongeveer 6 graden overdag. Nu maar hopen dat de zon inderdaad zijn best gaat doen.

Artikel delen: