Mannen beledigen politieagenten

Zwolle – Zondagmiddag 9 november werden aan de Van Limburg Stirumware een 19-jarige man uit Alphen a/d Rijn en een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden en ingesloten voor belediging van politiemedewerkers.

De verdachten scholden de politiemedewerkers uit en spuugden op de grond. Bij de aanhouding van beide mannen verzetten zij zich en probeerden de aanhouding van elkaar te belemmeren. Beide mannen kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. zozo de verdachten spuugten op de grond!! dat is wel 3 maand zitten waard!! waar gaat dit heen in zwolle..
  agenten rijden door de buurt zien ze een paar mensen staan gaan ze heel zacht rijden of zelfs stilstaan en een beetje uitdagend lopen te doen. loop er dan meteen heen en vraag wat er is.. en ga niet wachten op reacties er is in zuid weinig plek om normaal te kunnen staan. bedenk eens iets anders dan een JC(jongeren centrum) zoals bij de manage ritsarts staat bij het veldje een ijzeren hokje. als ze er hier nu wat meer van neerzetten in zuid dan trek je daar meer jeugd heen . je hebt mischien wat meer jeugd bij elkaar dus ook ”hangers” maar je hebt wel meer bij elkaar en hebt dus niet meer overal groepjes rondhangen wat in mij ogen meer overlast veroorzaakt.

  en dan heb je nog de mensen in de buurt die volgens mij zelf ook jong zijn geweest… je hebt altijd in de buurt mensen wonen die als ze 3 jongeren langs zien fietsen al meteen de politie bellen dat er problemen zijn.,.als je deze jongens normaal aanspreekt en niet als 1 of ander stuk tuig behandeld kan je er normaal mee praten.. maar als de politie al meteen komt en moeilijk begint te doen dat noemt men ook wel eens water op het vuur gooien..
  maar dat snappen ze in zwolle niet…

  met de vriendelijke groet.

  S uit Zuid


  ⚠️ Meld

 2. Voor de mensen die een grote mond hadden over die donkere man. Dit is gewoon een blanke hoor! 😀 Anders had het er waarschijnlijk wel bijgestaan of is dit enkel bij signalementen het geval?


  ⚠️ Meld

 3. Maar de aanleiding staat er niet bij….

  Zou er een legitieme reden kunnen zijn om een agent uit te schelden of hem/haar te beledigen door op de grond te spugen?
  Voor sommige types is het zien van een agent al reden om debiel te gaan reageren. Zou wel stoer overkomen bij de vriendjes.


  ⚠️ Meld

 4. Zou er een legitieme reden kunnen zijn om een agent uit te schelden of hem/haar te beledigen door op de grond te spugen

  Je kunt ze treffen hoor, die je het bloed onder de nagels vandaan halen….kun je zeggen dat het van een slechte moraal getuigd om agenten uit te schelden, tja klopt….maar sommige agenten kunnen er ook een nogal slechte moraal op nahouden…. 😉


  ⚠️ Meld

 5. Kan ik je een heel verhaal over vertellen. Heb volgens mij al eens een aanzet gegeven. Gelloof toch dat ik het veilig in mijn bureaulade laat; ’t is immers uitstekend afgelopen, koste wel wat (dat dan weer wel) 😉


  ⚠️ Meld

 6. S uit zuid vind ook dat je het wel goed hebt gezegd hier en vind het als bewoner van wkz helemaal niet erg dat ze er in groepjes hangen .Maar rondom het wkc waar gehangen wordt liggen nadat ieder vertrokken is allemaal lege blikjes en bierflesjes in het gras terwijl er afvalbakken bij staan.Dit vind ik jammer dat men niet het daar in deponeerd.De grasmaaier rijd tijdens het maaien ook gewoon over de blikjes en flesjes heen en later spelen er kinderen in dat gras met alle gevolgen van dien


  ⚠️ Meld

 7. Maar goed…ik begrijp dat het devies is: de jongeren op zo’n moment even aanspreken. “Hey…als jullie straks vertrekken kun je dan de rotzooi even in de vuilnisbak gooien?”
  Zou dat werken S?


  ⚠️ Meld

 8. @plantje

  Bij veel groepen werkt dat inderdaad goed, als je de groepen normaal aanspreekt heb je meestal al snel goed resultaat.. ik zeg niet dat het bij iedere groep zo kan gaan..

  zoals al vaker wordt vermeld hier : niet alle jeugd is zo erg als het allemaal lijkt het zijn er een paar die het verpesten voor de rest.. ( meestal gaat het dan om personen tussen de 14 en 17 jaar).

  en ja ik snap dan ook waarom mensen zo kunnen reageren op de hangjeugd.

  Maar moet dat dan ook meteen de reden zijn om de hele jeugd teveroordelen ,terwijl de mensen die erover klagen geen tot weinig actie ondernemen maar het aflaten weten door zelf politie erbij tehalen…

  Als er overlast is wat voorkomt , stap er gewoon op af en vraag of het wat minder kan… of wat ook wel is gebeurt is dat de mensen die in rondom de plek wonen waar “hangjeugd”zich bevind er gewoon bij gaan staan en het uiteindelijk gezellig hebben ook nog..  ⚠️ Meld

 9. Ik ga het gewoon eens proberen! Mocht ik er last van hebben dan…want zelf zie ik meestal alleen het eindresultaat van die paar ettertjes die het verklooien voor de rest.


  ⚠️ Meld

Reageer