Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden N340 Zwolle – Ommen - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden N340 Zwolle – Ommen

Zwolle – Politie Team Verkeer Oost-Nederland voert al enige tijd snelheidscontroles uit bij de wegwerkzaamheden op de N340 tussen Zwolle en Ommen.

Dat gebeurt samen met het Basis Team Vechtdal speciaal op momenten dat de wegwerkers ook daadwerkelijk bezig zijn met werkzaamheden aan de weg. De snelheidscontroles vinden plaats op weggedeeltes waar de maximumsnelheid met borden wordt aangegeven. De politie meldt dat er deze week al “meerdere excessen” uit het verkeer zijn gehaald en bekeurd.

Woensdag werd een automobilist door een motorrijder op een opvallende politiemotor ‘gelaserd’ met een snelheid van 108 kilometer per uur waar 50 was toegestaan. Dit gebeurde op een weggedeelte waarbij de wegwerkers op slechts twee meter van de rijbaan aan het werk waren, aldus de politie. De snelheidsovertreder moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren en er is proces-verbaal opgemaakt.

De werkzaamheden tussen Zwolle en Ommen duren nog maanden en zolang het nodig is blijven verkeersteams van de politie extra verkeerstoezicht houden op de N340.

De politie wijst erop dat de boete bij snelheidsoverschrijding met 30 km/u kan oplopen tot 401 euro. Bij meer dan 30 km/u overschrijding gaat het proces-verbaal naar de Centrale Verwerkingseenheid Openbaar Ministerie. Bij een eerste keer (first offender) zal de officier van justitie een strafbeschikking opleggen. Hieronder de bedragen behorende bij de verschillende snelheidsoverschrijdingen:

  • tot 35 km/u overschrijding € 435
  • tot 40 km/u overschrijding € 530
  • tot 45 km/u overschrijding € 660
  • tot 50 km/u overschrijding € 780
  • tot 55 km/u overschrijding € 910 + Ontzegging Besturen Motorrijtuig
Artikel delen: