Vlasakkers ontvangt € 3.100,- voor Topidee

Zwolle – Het Oranje Fonds stimuleert ontmoetingen tussen mensen en startte de campagne ‘Toplocaties’. Het Fonds vroeg bestuurders van dorpshuizen, buurthuizen en wijkcentra uit het hele land om met hun gebruikers tot een topidee voor hun locatie te komen. Buurtcentrum de Vlasakkers uit Zwolle deed mee en ontvangt € 3.100,- van het Oranje Fonds om het pand op te knappen en daardoor een betere uitstraling te geven.

Het Oranje Fonds motiveerde bestuurders om met hun gebruikers na te denken over de verbetering van hun accommodatie. Alleen ideeën die door de ruime meerderheid van de gebruikers gewenst zijn, kwamen in aanmerking als topidee. Uit het hele land kwamen ruim 250 ideeën naar voren. Ook De Vlasakkers uit Zwolle deed met deze uitdaging mee. Zij stelden het Oranje Fonds voor om het pand aantrekkelijker te maken voor buurtbewoners.

De Vlasakkers kampt al jarenlang met achterstallig onderhoud en een inrichting van jaren geleden. De Vlasakkers straalt iets oubolligs uit en daar wilden de nieuwe sociaal cultureel werkers van de Indische Buurt (Sandra van de Velden, Jillis Kors en Muriël Winter) iets aan doen! Samen met Wijkvereniging de Vlasakkers hebben zij een aanvraag ingediend bij het Oranjefonds om van de Vlasakkers een Toplocatie te maken, zodat er meer sfeer en frisheid in het pand komt wat hopelijk nieuwe bezoekers en activiteiten gaat trekken. De te ontvangen bedrag van €3.100,- zal besteed worden aan het schilderen van het pand, nieuwe gordijnen en nieuwe lampen.

Het Oranje Fonds versterkt de samenhang in de buurt en investeert daarom in het totaal maar liefst € 4 miljoen in nieuwe ideeën en wensen voor accommodaties in het hele land. Sociale cohesie in de buurt is een van de belangrijkste pijlers onder het bestedingsbeleid van het Oranje Fonds.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 22 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen:

Reageer