Groot Wezenland - Foto: Wouter Steenbergen
Groot Wezenland
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, kans op buitjes en te koud

Zwolle – Donderdag heeft de zon het door alle wolken moeilijk boven Zwolle. En het is met een middagtemperatuur van ongeveer 7 graden aan de kille kant. In de ochtend is het nog kouder. Dan ligt de temperatuur net boven het vriespunt.

De kwikstanden zijn te laag voor deze fase van maart. Het is de schuld van een hogedrukgebied ten westen van Ierland. Dat zorgt bij ons voor aanvoer van koude lucht vanuit het hoge noorden. Gelukkig is die stroming zwak, de wind houdt zich rustig. Vooral in de ochtend staat er weinig tot geen wind, tegen de middag neemt hij wat toe naar kracht 3, een matig briesje waar je geen last van hebt. Waar je wel last van kunt hebben, zijn buitjes. Die kunnen de hele dag boven de stad opduiken, maar ze lijken een voorkeur te hebben voor de middag.

In de nacht naar vrijdag zijn er brede opklaringen, die de temperatuur een extra duwtje omlaag geven. Lichte vorst van ongeveer -2 graden mogen we verwachten. Is het toch aan de bewolkte kant ’s nachts, dan blijft de temperatuur boven nul hangen.

Vrijdag draait de wind iets: van noord naar noordoost. Hierdoor wordt drogere lucht aangevoerd waarin minder bewolking zit. De zon krijgt vrijdag waarschijnlijk veel ruimte boven Zwolle. Een dag met zon en een mini-kans op een mini-buitje. De noordoostenwind neemt wel wat toe, maar het moet lukken om ergens in Zwolle een windluw plekje te vinden op het zuiden. Dan merk je dat de zon al best veel kracht heeft.

In het weekend is er meer bewolking maar het is overwegend droog. Nog steeds vrij koud met in de nacht lichte vorst. Na het weekend kruipen de temperaturen langzaam uit het dal.

Artikel delen: