Russenweg afgesloten vanaf 12 april

Russenweg afgesloten vanaf 12 april

Zwolle – Een deel van de Russenweg en de directe omgeving rondom de Thorbecke Scholengemeenschap worden in 2021 heringericht.

Vanaf maandag 12 april wordt de Russenweg afgesloten tussen de Blaloweg en de Veldbiezenweg. De Veldbiezenweg en van Wijhe blijven bereikbaar vanaf de Groote Voort. Wethouder René de Heer hierover: “Als onderdeel van de investeringsagenda voor Voorsterpoort wordt de komende jaren de openbare ruimte fasegewijs vernieuwd en verbeterd. De WRZV-hallen zijn in aanbouw en de nieuwe Veldbiezenweg is in 2020 aangelegd. Met de werkzaamheden aan de Russenweg zetten we weer een stap. Kortom: Voorsterpoort ontwikkelt zich meer en meer.”

De werkzaamheden betreffen, naast het vervangen van het wegdek en de trottoirs, ook de vervanging van het rioleringssysteem (drukriool en regenwaterriool). De Russenweg krijgt een nieuw profiel met ruime groenstroken en een vrij liggend fietspad. Daarbij legt de gemeente ook weer een deel van de wadi-structuur voor Voorsterpoort aan. Rondom de Thorbecke Scholengemeenschap wordt de toegang en bereikbaarheid verbeterd. Het fietspad op de Russenweg verhuist naar de andere kant van de weg en wordt over de volledige lengte van de Russenweg aangelegd. Met deze werkzaamheden wordt de openbare ruimte op Voorsterpoort groener, klimaatadaptief en verkeersveiliger.

Via de Blaloweg en Grote Voort is het gebied nog steeds goed bereikbaar. Wel zal het verkeer rekening moeten houden met de afgesloten Russenweg. Er zal voor een bepaalde periode overlast zijn op de kruising Russenweg – Blaloweg om ook daar de aansluitingen op het riool te kunnen maken. Verkeer zal nog wel gebruik kunnen maken van de kruising, maar zal rekening moeten houden met een tijdelijk gebruik van één rijbaan. Direct aangrenzende gebruikers van de Russenweg zijn persoonlijk geïnformeerd over de plannen. Op bijgaand kaartje is te zien welk gebied de werkzaamheden betreffen. Het is de verwachting dat alle werkzaamheden ongeveer 4 maanden gaan duren.

In de aanbesteding is aangegeven om het bestratingsmateriaal waar mogelijk te hergebruiken. Voor de rest zal de weg aangevuld worden met nieuwe materialen.

Locatie
Artikel delen: