Bestuurswisselingen Ronald McDonald Huis Zwolle - Foto: Imka Westerhuis
Foto: Imka Westerhuis

Bestuurswisselingen Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis in Zwolle heeft afgelopen tijd een aantal bestuurswisselingen gehad. Na ruim elf jaar heeft voorzitter Stefan van Dijk, in lijn met de governance regels, zijn voorzittershamer overgedragen aan Bianca Boogerd.

Boogerd maakt in het dagelijks leven deel uit van de algehele directie van Tamek. Tamek biedt dienstverlening op accountancy en fiscaal-juridisch gebied. Naast het overdragen van de voorzittershamer van Stefan van Dijk traden ook Evert Leideman en Sjoerd-Jan Feenstra af als bestuursleden.

“Alle drie heren hebben zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor het Huis. Wij hebben met elkaar mooie stappen gezet voor een nog steviger fundament onder het Ronald McDonald Huis. Mede namens het bestuur en alle vrijwilligers wil ik Stefan, Evert en Sjoerd-Jan enorm bedanken voor alles wat ze voor ons hebben betekent, aldus manager Lianne Booijink”.

Het vertrek van de heren betekent echter niet dat zij niet verbonden blijven met het Ronald McDonald Huis. Leideman en Feenstra maken deel uit van het bestuur en organisatie van de Ronald McDonald Rally. Van Dijk is de oprichter van de Stichting Sportive4Kids waaronder ook Weissensee4Kids valt. Dit goede doel schaatst ieder jaar met een grote groep op de Weissensee om zo geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Zwolle en Orange Babies.

Met het aftreden kwamen er twee bestuurlijke plekken vrij bij Ronald McDonald Huis Zwolle. Deze plekken zijn inmiddels ingevuld door Jonathan Schagen en Martin Hemmink. Het bestuur is hiermee weer compleet en bestaat naast deze heren uit Bianca Boogerd (voorzitter), Joris de Leur (secretaris), Reinier Hiddink (penningmeester), Susanne Mulder-de Tollenaer en Wilmy van Balen.

Artikel delen: