Voorlichtingsavond Financiering van de zorg

Zwolle – Informatiebijeenkomst voor ouders en betrokkenen van mensen met een verstandelijke beperking. U kent de mogelijkheden om de zorg en ondersteuning te financieren. Via PGB, zorg in natura (ZIN) of met een zogenaamd persoonsvolgend budget. Al deze zorg wordt betaald uit de AWBZ. De AWBZ gaat veranderen. Wat verandert er en wat betekent dat voor uw kind, broer of zus? Op dinsdag 25 november 2008 vindt in het kantoor van MEE IJsseloevers in Zwolle een voorlichtingsavond plaats. Tijdens deze avond wordt ingegaan op de actuele stand van zaken rondom de financiering van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Consulente Jonnie Bosch, van oudervereniging PhiladelphiaSupport gaat in op onderwerpen als de indicatiestelling, de mogelijkheden van een persoonsgebonden budget PGB, Zorg in Natura, zorgzwaartebekostiging, zorgovereenkomst en zorgplan. Vooral wordt ingegaan op de aanstaande veranderingen binnen de AWBZ.

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen of in discussie te gaan naar aanleiding van het onderwerp. 

Wanneer: dinsdag 25 november 2008

Waar: kantoor MEE IJsseloevers, Dr. Van Deenweg 2-10, Zwolle

Hoe laat: 19.30-21.30 uur

Kosten: gratis, aanmelden niet nodig  

Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd door de Regionale Federatie van Ouderverenigingen Zuid-West Overijssel, en MEE IJsseloevers.  

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marjo de Greef, consulent Regionale federatie van Ouderverenigingen Zuid-West Overijssel,email: m.degreef@meeijsseloevers.nl of Jolande Westendorp MEE IJsseloevers : j.westendorp@meeijsseloevers.nl T  038-45 546 46

Artikel delen:

Reageer