Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV

Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV

Zwolle – Komende zondag ontvangt PEC Zwolle om 12.15 uur VVV-Venlo in het MAC3PARK stadion. In de zogenaamde lunchwedstrijd gaat de ploeg van Bert Konterman proberen het gat met de Limburgers te vergroten.

Hoewel de tegenstander van dit weekend slechts een punt boven de streep staat, moeten de Blauwvingers waken voor de grootste troef. De bezoekers beschikken namelijk over de topscorer van de Eredivisie. PEC Zwolle trad afgelopen weekend aan tegen Ajax. De Blauwvingers hoopten te kunnen stunten tegen de koploper van de Eredivisie en daarmee afstand te nemen van de onderste regionen.

In de beginfase van de wedstrijd had de ploeg van trainer/ coach Bert Konterman wat dreiging richting het doel van Maarten Stekelenburg, met de grootste kans halverwege voor Virgil Misidjan. Na een klein half uur spelen kwamen de Amsterdammers echter op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van David Neres. Tien minuten later tekende Nicolás Tagliafico voor de 0-2 en dat bleek later ook de eindstand te zijn.

VVV-Venlo verkeert in een moeizame fase van het seizoen. De Limburgers verloren de laatste zeven competitiewedstrijden en zagen Vitesse de weg naar de bekerfinale versperren. Inmiddels staat de ploeg op een 15e plek en voelt het de hete adem van Willem II in de nek. Afgelopen weekend speelde VVV tegen Fortuna Sittard. VVV-Venlo kwam na tien minuten op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Lisandro Semedo. Na rust zorgde Georgios Giakoumakis voor de gelijkmaker. Lang kon er niet worden genoten van dat doelpunt want drie minuten later scoorde Mats Seuntjens namens de ploeg van Sjors Ultee. De 1-3 eindstand werd na ruim een uur spelen bepaald door oud-PEC Zwolle speler Zian Flemming. Dinsdagochtend werd trainer/coach Hans de Koning vanwege de teleurstellende resultaten aan de kant geschoven. Een dag later al werd Jos Luhukay gepresenteerd als opvolger. De 57-jarige oefenmeester is geboren in Venlo en speelde bovendien in de jaren ’80 voor VVV. Die ploeg wordt nu zijn eerste club als coach in Nederland. Luhukay maakte als trainer vooral naam in Duitsland. Hij trainde onder meer 1. FC Köln, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC. St. Pauli was zijn laatste club.

De defensie van PEC Zwolle zal komende zondag moeten waken voor Georgios Giakoumakis. De sensatie van VVV-Venlo is dé verrassing van de Eredivisie dit seizoen. De Griek maakte maar liefst 24 doelpunten en staat daarmee met kop en schouders bovenaan het klassement. Eerder dit seizoen maakte PEC Zwolle al eens kennis met de goalgetter. Die wedstrijd in De Koel eindigde in een gelijkspel waarin de spits voor de 2-2 eindstand zorgde.

In de wedstrijd tegen Ajax maakte Slobodan Tedić zijn rentree in het shirt van PEC Zwolle. De Serviër liep in december in het thuisduel met FC Emmen een klaplong op en was daardoor lange tijd uit de roulatie. Daarvoor was de spits al tweemaal een periode onfortuinlijk vanwege een enkelblessure. Met de weer beschikbare aanvaller heeft trainer/ coach Konterman meer keuzes in de voorste lijn tegen VVV-Venlo.

PEC Zwolle – VVV-Venlo begint om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Assistent-scheidsrechters zijn Charl Schaap en Martijn Beijer. Official is Clay Ruperti. VAR is Stan Teuben en AVAR is Richard Brondijk.

Artikel delen: