Mountainbikeparcours Westerveldse Bos

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft besloten 50.000 Euro uit te trekken voor de aanleg van een mountainbikeparcours in het Westerveldse bos. Het bos werd er al voor gebruikt, maar door een parcours aan te leggen wordt het in goede banen geleid. Het initiatief komt van de vereniging Swolland. Het geld komt van de Provincie Overijssel.

Steeds meer mensen uit Zwolle beoefenen deze intensieve sport. Tot nog toe konden ze alleen op de Veluwe of bij Steenwijk en Hardenberg echt goed terecht. Voor jeugd en jongeren is dat vaak te ver weg, zeker wanneer zij alleen moeten reizen. Door een parcours aan te leggen kunnen ook zij in de buurt terecht. Bovendien worden de wandelaars beter gescheiden van de fietsliefhebbers.

Het parcours zal een belangrijke stimulans zijn voor mountainbiken in de regio. Het realiseren van kwalitatieve sportaccommodaties is een speerpunt voor het komend jaar. Zo wordt er druk gewerkt aan de aanbesteding van de bouw van nieuwe zwembaden en volgt begin volgend jaar een plan waarin de behoefte aan sportaccommodaties in Zwolle voor de komende decennia worden ingevuld.

De financiering van het parcours geschiedt uit middelen die de Provincie Overijssel voor de stimulering van sport ter beschikking heeft gesteld. De provincie heeft 5 euro per inwoner beschikbaar gesteld, gemeten op 1 januari 2007. Van het geld wordt dankbaar gebruik gemaakt bij de aanleg van sportaccommodaties.

Bij het Westerveldse Bos, nabij sportpark ’t Hoge Laar, ziet SportService Zwolle mogelijkheden op jonge leeftijd kinderen in aanraking te laten komen met mountainbiken. Het afgelopen jaar werden bij diverse basisscholen al mountainbike lessen gegeven. De lessen mountainbike stonden onder leiding van wielrenster Loes Gunnewijk en enkele vrijwilligers van Tourclub Swolland. Hiermee wilde SportService Zwolle de diversiteit van sportkennismakingsactiviteiten vergroten. Dit moet leiden dat kinderen een nog bredere basis krijgen voor hun sportkeuze en zo langer behouden blijven voor de sport.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Baan ? Het wordt een parcours,en dan moet je denken aan een route dat wordt aangegeven met bordjes.
  Heel goed plan,hoop dan ook dat de vuilnisbelt zelf niet ontzien wordt.
  Misschien in de toekomst weer een wedstrijd voor mtb of veldrijders.


  ⚠️ Meld

 2. @Dick: Als ik daar mijn hond uitgelaten heb, ga ik met LOOD :'( in de schoenen weer naar huis. Wel is mijn batterij 😮 weer opgeladen en geef ik een half uur lang licht !!

  Verder alles kids!! ;D 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.