Politie houdt vijf jongens aan voor diefstal met geweld in Zwolle - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Politie houdt vijf jongens aan voor diefstal met geweld in Zwolle

Zwolle – De politie heeft de afgelopen weken vijf jongens aangehouden voor diefstal met geweld. Ze waren 13 tot 16 jaar. De diefstallen vonden plaats op 28 februari en 8 maart in Zwolle-Zuid en de Aa-landen. Drie jongens, een meisje en een jonge vrouw werden beroofd van hun spullen.

Op zondag 28 februari beroofden vier jongens een jonge vrouw aan de Zwarte weg. Dezelfde avond namen vier jongens met geweld de spullen van twee jongens af aan de Van der Graaffmarke. Omstanders reageerden alert, riepen dat de daders moesten stoppen en alarmeerden de politie.

Maandag 8 maart werden een jongen en een meisje beroofd in de Aa-landen. Op de Maaslaan werd een meisje en op de Waallaan werd een jongen door twee andere jongens met geweld gedwongen hun spullen af te geven.

Dit soort incidenten hebben veel impact op de slachtoffers, aldus de politie. Daarom worden deze onderzoeken met voorrang opgepakt. De Districtsrecherche IJsselland en de recherche van het politieteam Zwolle hebben samengewerkt om deze zaken zo snel mogelijk op te lossen. Daarbij hebben ze ook gebruik maakt van de kennis van wijk- en jeugdagenten. Dat leidde naar de vijf jongens. De laatste verdachte is woensdag 17 maart aangehouden.

Artikel delen: