SPRUIT - Foto: Erik Franssen
SPRUIT
Foto: Erik Franssen

Jonge muziektheatermakers experimenteren online in Schouwburg Odeon

Zwolle – Vrijdag 26 maart organiseert KASKO voor de zesde keer SPRUIT, een muziektheaterroute die dit jaar online plaatsvindt. Elf jonge muziektheatermakers krijgen de kans een week lang vrijuit te experimenteren in Schouwburg Odeon.

Het resultaat presenteren ze vrijdag om 14.00 uur en 16.00 uur tijdens een interactieve livestream vanuit Schouwburg Odeon. Gratis entreekaarten voor de livestream zijn vanaf nu te reserveren via de website van KASKO.

Met de jaarlijkse maakweek SPRUIT speelt KASKO in op de wens van haar groep theatermakers om nieuwe ideeën te kunnen uitproberen voor publiek. “Plekken waar je als beginnend theatermaker vrij mag experimenteren en waar je de dialoog aan kan gaan met je publiek zijn erg schaars, maar ze zijn wel noodzakelijk voor de ontwikkeling,” aldus Karin Netten, directeur van KASKO.

De rode draad van deze editie van SPRUIT is de vraag: wie ben je als je alleen bent? Tijdens de livestream passeren verschillende performances de revue. Tussen de performances door en in het nagesprek achteraf is er volop ruimte voor het publiek om met de makers in gesprek te gaan.

Eerdere edities van SPRUIT vonden steeds plaats op een bijzondere locatie in Zwolle, waaronder de Statenzaal, het Perrontheater en achter de schermen van Schouwburg Odeon. Dit jaar vindt SPRUIT voor het eerst online plaats. Karin Netten: “Onze makers staan te springen om weer met publiek in één ruimte te mogen zijn. Om die ontmoeting in deze tijd toch te faciliteren, gaan we dit jaar online met SPRUIT.”

De livestream is gratis toegankelijk, vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via het aanmeldformulier op de website van KASKO: https://bit.ly/spruit-2021

KASKO (voorheen Kameroperahuis) is de landelijke ontwikkelplek voor muziektheater, opererend vanuit Zwolle. KASKO begeleidt jonge professionele schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, musici en vormgevers. Binnen een meerjarig talentontwikkelingstraject daagt ze professionele muziektheatermakers uit om hun talent zo breed mogelijk in te zetten in de samenleving. In steeds wisselende samenstellingen werken de makers aan eigentijdse producties en projecten.

Artikel delen: