Openluchtbad Zwolle start 25 maart met voorverkoop - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Openluchtbad Zwolle start 25 maart met voorverkoop

Zwolle – Openluchtbad Zwolle opent op zaterdag 24 april haar deuren. Vanaf 25 maart kunnen Zwollenaren voordelig lid worden of hun abonnement verlengen in de voorverkoop.

Die loopt af op vrijdag 23 april. De start van het seizoen lijkt vanwege de huidige coronamaatregelen op vorig jaar maar er is ook een aantal versoepelingen doorgevoerd. De vereniging hoopt dat een groot deel van haar leden weer terugkeert na het pittige coronajaar 2020.

Net als vorig jaar kunnen kinderen en jongeren t/m 17 jaar zonder reservering komen zwemmen. Volwassenen moeten wel reserveren via als ze banen willen komen zwemmen. Ze kunnen twee keer per week inschrijven voor een tijdsblok van 1,5 uur. Binnen dit tijdsblok kunnen ze een uur zwemmen en hebben ze twee keer een kwartier tijd om zich om te kleden of nog lekker even te zonnen op de tribunes of de ligweides.

Nieuw dit jaar is dat leden wel introducés van jonger dan 18 jaar mogen meenemen, tegen betaling van een introducékaartje van 6 euro. En het Vroege Vogel zwemmen is verlengd van 7 tot 10 uur ’s ochtends.

De kleintjes zonder diploma zijn welkom in de peuterbaden onder begeleiding van hun ouders, die ook mee het water in mogen, op 1,5 meter afstand van andere ouders. Kinderen met net hun A-diploma mogen in het ondiep, met één begeleidende ouder op de kant, op 1,5 meter van elkaar.

Op 22 april van 19.00 tot 21.00 uur kunnen nieuwe leden hun abonnement komen ophalen in het bad. Het bestuur, beheer, lifeguards en vrijwilligers hebben enorm zin in een nieuw seizoen, waarbij hopelijk steeds meer mogelijk is.

Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging
Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je zes uur
vrijwilligerswerk per seizoen. Zo wordt het bad gezamenlijk onderhouden, al 29 jaar lang. In 2020 verloor de vereniging vanwege corona meer dan de helft van haar leden. Om alle werkzaamheden te vullen en de huidige openingstijden te kunnen garanderen, heeft het bad haar leden hard nodig.

Wil je de vereniging steunen en zorgen dat het Openluchtbad openblijft, ook voor de generaties na ons, word dan (weer) lid. Je kunt ook doneren via NL18 ABNA 0523 4272 71 o.v.v. donatie, (eventueel) lidmaatschapsnummer en naam rekeninghouder.

Artikel delen: