Schellerpark - Foto: Wouter Steenbergen
Schellerpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Dun wolkendek, kansen voor de zon en weinig wind

Zwolle – Dinsdag vechten wolken en zon het uit boven Zwolle. Het wolkendek is niet dik, zodat de zon er bressen in kan slaan. Reken maar op een geheel droge dag. Die begint onder vroege opklaringen met kans op nevel of een mistbank en een temperatuur net boven het vriespunt op neushoogte. Aan de grond kan het hier en daar iets onder nul komen.

Toch weer een frisse start, maar nu wel met perspectief op een hogere temperatuur in de middag. We verwachten een maximum van 11 graden, misschien nog een graadje hoger. Dat is flinke temperatuurwinst vergeleken met de afgelopen dagen, die met moeite boven de 8 graden kwamen. De wind helpt mee door op de vlakte blijven. Windkracht 2 tot 3 uit het zuidwesten, een zwak tot matig briesje dat niet hinderlijk is. Aan die windrichting is de temperatuurstijging te danken.

In de nacht naar woensdag hangt de mate van afkoeling sterk af van de hoeveelheid bewolking. Mocht het ‘s nachts breed opklaren, dan daalt het kwik richting het vriespunt. Onder de wolken blijft het een graad of 5.

Woensdag is het droog. De zon krijgt vermoedelijk ruimte, wellicht veel ruimte. Vooral het eerste deel van de dag lijkt goede uitzichten te hebben op zonneschijn. In de tweede helft komt sluierbewolking de blauwe hemel bijkleuren met wit. In de middag klimt het kwik naar 13 graden. Dit begint warempel een beetje op lente te lijken.

Donderdag en vrijdag houden we die temperatuur van ongeveer 13 graden vast. Vrijdag gaat het regenen, maar volgens de huidige planning valt het meeste pas in de avond.

Artikel delen: