Koelwaterkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Koelwaterkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon, droog en zachter

Zwolle – Woensdag doet het weer een gooi naar lente. Vooral in de ochtend voert de zon de boventoon. Er is boven Zwolle veel blauwe lucht met sluierwolken te zien en de temperatuur gaat flink omhoog.

Wat is flink? Veertien graden zou in de stad wel eens gehaald kunnen worden woensdagmiddag. Dat is niet slecht. Er staat ook wind vanuit het zuidwesten, maar met kracht 3 is die geen echte spelbreker. In de middag wordt vanuit het westen de sluierbewolking dikker. De temperatuurwinst is dan al binnen. In de avond trekt een zwak front met bewolking over. Hieruit kan een beetje lichte regen vallen, zeker geen hoeveelheid om over wakker te liggen.

Donderdagochtend ligt restbewolking van genoemd front nog in onze buurt. Een donderdag met geleidelijk openende bewolking, zodat de zon Zwolle weer in het vizier krijgt. Een druppelbuitje is nog wel mogelijk. De temperatuur in de ochtend is een graad of 5. In de middag loopt het kwik een graadje minder ver op dan op woensdag: we gaan voor 13 graden als maximum. In elk geval een waarde in de dubbele cijfers, waar je eind maart content mee kunt zijn.

Vrijdag wordt de lentedroom onderbroken door een frontensysteem dat in alle opzichten actief is. Bewolking, regen en wind worden geleverd. Het meeste van dat alles gebeurt in de avond en nacht naar zaterdag. Vrijdag overdag staat er al een stevige wind, kracht 4, uit het zuidwesten. De middagtemperatuur gaat toch nog richting 14 graden.

Zaterdag belanden we achter het frontensysteem. De temperatuur overdag dipt onder de 10 graden, maar dat is tijdelijk. Tussen de wisselende bewolking – zon is er dus ook – zitten buien. De wind is stevig op toeren uit het zuidwesten tot westen.

Zondag stijgt het kwik boven de 10 graden uit. Het is nog winderig en er is (te) veel bewolking.

De weerkaarten voor volgende week pronken met temperaturen tussen 15 en 20 graden in de regio Zwolle. Dat is een overtuigende gooi naar lenteweer.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.