Rechthoekige regenton met bovenop een plantenbak
Rechthoekige regenton met bovenop een plantenbak

Nieuwe regentonnen vangen duizenden liters water op in Zwolle

Zwolle – Dankzij een actie van 50 tinten groen Assendorp komen er ruim 125 regentonnen bij in Zwolle. Zwollenaren konden een regenton bestellen dankzij een eenmalige bijdrage van de Gemeente Zwolle en Climate Campus.

De bestelde 125 regentonnen kunnen samen ongeveer 15.000 liter extra regenwater opvangen tijdens een plensbui in Zwolle. Ze helpen overbelasting van het riool tijdens hevige regenbuien voorkomen en bezorgen iedereen een mooie voorraad om de tuin te sproeien. Zo helpen de tonnen om Zwolle klimaatadaptief te maken.

De gemeente Zwolle en Climate Campus vinden het, net als 50 tinten groen Assendorp, belangrijk om zuinig om te gaan met water. Regentonnen zijn goed omdat je de tuin kunt besproeien met het opgevangen regenwater in plaats van met schoon drinkwater. Daarnaast houdt een regenton water vast tijdens een regenbui, wat overbelasting van het riool voorkomt. Een regenton vangt gemiddeld 125 liter water op.

Ook inwoners van Zwolle zien de voordelen want samen hebben zij al ruim 125 regentonnen besteld. Op zaterdag 27 maart worden de regentonnen geleverd bij het MobiPunt aan de Van der Laenstraat. Kopers kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur hun regenton ophalen.

Er zijn regentonnen in verschillende formaten. Smalle, hoge regentonnen voor huizen die minder ruimte hebben, en bredere regentonnen voor de wat grotere tuinen. De regentonnen zijn gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen. Op deze manier zijn ze extra duurzaam.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.