Engelse Werk - Foto: Wouter Steenbergen
Engelse Werk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon komt tevoorschijn, kleine kans op een buitje

Zwolle – Donderdagochtend kijkt Zwolle tegen veel bewolking aan. Het hoort bij een nachtelijk front, dat traag is overgetrokken. Het kan nog wat nadruppelen ‘s morgens. Goed nieuws is dat veel van de bewolking in de loop van de ochtend het veld ruimt.

De zon komt tevoorschijn te midden van stapelwolken. In de middag zou eentje kunnen uitgroeien tot een buienwolk. Als dat precies boven Zwolle gebeurt, kun je er nat van worden. Veruit de meeste tijd is het donderdag droog. De wind zit in de zuidwesthoek en neemt in de loop van de dag toe van zwak naar matig, kracht 3. De temperatuur doet een stapje terug vergeleken met woensdag.

Ons weerstation in Stadshagen noteerde woensdag een mooie maximumtemperatuur van 14,7 °Celsius, het weerstation in Dieze-Centrum kwam op maar liefst 15,9 °Celsius. Bij veel zon was het lekker lenteweer. Donderdag doen we qua zonuren en een middagtemperatuur van ongeveer 13 graden een stapje terug.

De nacht naar vrijdag verloopt met een minimum van ongeveer 7 graden minder koud dan de vorige nachten. Er trekt een volgend zwak frontensysteem over, dat kans op licht gespetter geeft.

Vrijdag overdag gaat de temperatuur in Zwolle weer omhoog naar 15 graden. Zachte lucht wordt met windkracht 3 tot 4 aangeblazen vanuit het zuidwesten tot zuiden. Een redelijk briesje dus, maar wel uit zachte zuidelijke richtingen. Het is overwegend droog overdag, maar een flutbuitje is een optie.

In de loop van vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag trekt vanuit het westen een koufront over Zwolle. Het is een actief geval, dat 5 tot 10 millimeter regen gaat brengen en toenemende wind. De meest intensieve regen valt ‘s nachts. De neerslag wordt met windkracht 4 uit zuid tot zuidwest over de stad verspreid.

Zaterdag overdag is er een afwisseling van zonnige perioden, imposante stapelwolkenluchten en maartse buien. IJskoude regen en misschien hagel valt daaruit. Die buien kun je vooral in de eerste helft van de dag verwachten. De temperatuur dipt onder de tien graden. In een stevige bui dipt hij nog dieper: onder 5 graden. Zondag herstelt de temperatuur zich.

Artikel delen: