Stadkamer heeft spreekuur literatuur voor jongeren - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Stadkamer heeft spreekuur literatuur voor jongeren

Zwolle – Jongeren die advies willen bij het kiezen van boeken voor de lijst kunnen terecht bij de Stadkamer. Ook als je lezen leuk vindt en wilt praten over de boeken die je leest, kun je daar terecht.

Stadkamer heeft een nieuw spreekuur voor jongeren tussen 12 en 18 jaar met vragen over boeken en lezen. Ook bedoeld voor hen die boeken lezen lastig vinden en hulp willen hierbij. Vanaf april is iedere eerste donderdag van de maand een deskundige aanwezig om jongeren te woord te staan.
De eerste keer is dus op 1 april.

Niet iedere jongere weet welke boeken hij of zij moet kiezen voor de boekenlijst of gewoon voor de lol. Door er met iemand over te praten, wordt het een stuk gemakkelijker en leuker. Ook als je wat meer moeite hebt met het lezen voor je lijst.

Het spreekuur wordt verzorgd door Elske Sibma. Ze houdt erg veel van lezen en heeft een master Kunsten, Cultuur en Media afgerond met als hoofdvak literatuur. Op dit moment werkt ze in de gezondheidszorg.

Het gratis spreekuur is op elke eerste donderdag (behalve in juli en augustus) van 14.00 tot 16.00 uur in Stadkamer-Centrum. Opgave is niet verplicht, maar wel handig. Dat kan via sibmae@hotmail.com.

Artikel delen: