Luxe wijk Oude Mars weer een stap dichterbij

Zwolle – Het college heeft het ontwerpbestemmingsplan van de Oude Mars akkoord bevonden en legt het vanaf 19 november ter inzage. Hiermee is weer een stap genomen om straks 100 kavels voor woningen in het topsegment mogelijk te maken. Ook kan de boerderij De Oude Mars een nieuwe bestemming krijgen.

Het ontwerp is na overleg van een eerder versie aangepast. Zo wordt de boerderij bereikbaar via de Wijheseweg. Ook is besloten dat er nader onderzoek wordt gedaan naar het effect op vleermuizen. In de boerderij zijn die niet aanwezig, maar in de nabij gelegen bosrand zitten mogelijk verschillende soorten. Het onderzoek vindt in 2009 plaats. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder een zienswijze indienen over het plan. Naar verwachting wordt het plan in maart 2009 vastgesteld.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Drentse toestanden komen naar Zwolle. In Drenthe barst het al van dat spul, ze integreren niet of nauwelijks maar iedereen tolereert het omdat het goud geld oplevert…..

  Mag dat pandje van de foto kosten?


  ⚠️ Meld

 2. Limbo’s prima toch Plantje, Geert en zijn maten niet natuurlijk die krijgt geen verblijfsvergunning en schijnt moeite met inburgering te hebben. Ook de integratie zal niet feilloos verlopen.

  ‘Attem, zéker maar daar zit ook aardig wat kapitaal.


  ⚠️ Meld

 3. Ehhhh….was er niet een petitie tegen de bebouwing van (het gebied) de Oude Mars, begrijp hieruit dat het niks heeft opgeleverd? Kwam er niet een gehandicaptenopvang in de Marsboerderij? Ben het nu even kwijt…


  ⚠️ Meld

 4. En waarom wordt daar niet gebouwd voor mensen met een kleinere beurs? De verhoudingen groeien echt scheef in Zwolle.
  Alles voor het tobsegment (geen schrijffout) en eens in de 10 jaar 2 appartementjes bouwen voor anderen. Het lijken me de PvdA en Gr.L. die hier het GDA en de GU (G=Gristelijk) eindelijk eens zou moeten stoppen (zijnde de coalitiepartijen).
  Het is wel weer duidelijk dat in Zwolle de PvdA en Gr. L. niets sociaals in zich hebben, iets dat van GDA en GU natuurlijk al jaren bekend is. Zucht.


  ⚠️ Meld

 5. Wat een flauwekul Bucephalos, er zijn juist nauwelijks topsegment plekken in Zwolle.
  Wat een jaloers geblaat. Hier komen mensen te wonen die in het verleden hun nek hebben durven uitsteken, een hoop mensen aan het werk hebben gehouden en daardoor een hoop centen hebben verdiend. Zonder dit soort mensen hebben we allemaal niks te vreten.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.