Studente Zone.college wint zilver bij vakwedstrijd bloembinden voor mbo-studenten

Studente Zone.college wint zilver bij vakwedstrijd bloembinden voor mbo-studenten

Zwolle – WorldSkills Nederland is een organisatie die vakwedstrijden organiseert voor mbo-studenten. Vanwege corona kon de organisatie veilige finalewedstrijden dit jaar niet garanderen.

Docenten van AOC’s Aeres, Curio, Lentiz, Scalda, Wellant en Zone.college sloegen de handen ineen en organiseerden een coronaproof alternatief. De opdracht bestond uit het maken van een frameboeket met als thema Covid-19. De bloemen die de studenten in het boeket konden verwerken ontvingen zij in een mysteriebox.

Daardoor wisten ze vooraf niet met welke materialen ze mochten werken. Voor de uitvoering kregen ze twee weken de tijd. In een korte video legden de studenten de werkwijze en de verantwoording van de gemaakte keuzes uit aan de vakjury.

Tijdens de online prijsuitreiking op donderdag gaven de studenten nog een korte toelichting op hun gemaakte werk. Bij de beoordeling werd gelet op de vertaling van de opdracht, de presentatie, originaliteit en het eindresultaat. De uitslagen lagen dicht bij elkaar. Lisanne Potuyt, studente aan de opleiding Green Design van Zone.college, wist de tweede plaats te behalen.

Artikel delen: