Beethovenlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Beethovenlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op een vroeg buitje, daarna droog en toenemende wind

Zwolle – Vrijdag trekken in de eerste helft van de ochtend resten van een oud front over Zwolle. ‘s Morgens vroeg hebben we daardoor kans op wat lichte regen of een buitje. Als dat voorbij is, volgt een droge dag met een wisselende bewolking.

De zon is geregeld te zien in gezelschap van wolken. ‘s Middags blijft het droog. Dat is het beste deel van de dag, als je de aantrekkende wind op de koop toe neemt. Die neemt toe van kracht 3 naar kracht 4, een vlagerige bries vanuit het zuiden tot zuidwesten. De meeste wind in de middag, in de avond neemt hij weer af. De temperatuur stijgt van 5 graden in de ochtend naar 15 graden in de middag.

Een actief koufront is vanuit het westen aantocht. De eerste regen uit dat front wordt vrijdagavond rond elf uur verwacht in Zwolle. Het gaat dan flink regenen. De windrichting klapt om van zuidwest naar west. De wind wakkert ‘s nachts tijdelijk aan. Achter het front komen we in koudere lucht met daarin losse buien.

Dat zijn de spreekwoordelijke maartse buien, met alles erop en eraan. In de nacht naar zaterdag en vooral zaterdagochtend marcheren ze over onze regio. Er kunnen felle exemplaren tussen zitten, die hagel produceren, mogelijk ook een donderklap en windvlagen. De temperatuur blijft steken bij 8 graden en tijdens buien duikt hij eronder. De westenwind blaast met kracht 4 door de stad.

Als je het positief bekijkt, leveren deze maartse buien zaterdag mooie bloemkool-wolkenluchten op. De zon breekt regelmatig tussen de wolken door. Tevens zijn stukken blauwe lucht te zien.

Zondag blaast de wind nog stevig door de straten van Zwolle. Hij is gedraaid en komt weer uit het zuidwesten. Onder veel bewolking stijgt de temperatuur ‘s middag boven de 10 graden.

Artikel delen: