Extra bijeenkomsten corporaties in Zwolle-Zuid

Zwolle – Op 28 oktober en 4 november organiseerden de Zwolse woningcorporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang bijeenkomsten over wonen voor senioren in Zwolle-Zuid. Dit in samenwerking met SWOZ, Driezorg en diverse andere partijen. Bij veel ouderen leeft de vraag welke mogelijkheden er zijn wanneer men in dezelfde woning wil blijven wonen, of wanneer men wil verhuizen. Dit werd bevestigd door de grote opkomst van ruim 100 mensen per bijeenkomst en het aantal mensen op reservelijsten. Voor hen worden extra bijeenkomsten georganiseerd in december.

 

De twee extra bijeenkomsten, samengevat in de titel ‘Blijf ik hier wonen… of ga ik verhuizen?”, zullen hetzelfde verlopen als de vorige bijeenkomsten. De bijeenkomst ‘Blijf ik hier wonen…’ (2 december) gaat in op de mogelijkheden om in de woning te blijven wonen. Er worden presentaties gehouden over aanverwante onderwerpen, er is een forum en achteraf wordt een informatiemarkt gehouden. Bij de bijeenkomst ‘Of ga ik verhuizen?’ (9 december) komen onderwerpen als de Zwolse woonruimteverdeling, de toewijzing voor zorgwoningen en de mogelijkheid een woning te kopen aan bod.

Mensen die zich op de reservelijst hebben ingeschreven, krijgen binnenkort een uitnodiging. Andere mensen van 65-plus uit Zwolle-Zuid kunnen zich aanmelden bij SWOZ (038 – 85157 00). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Er is gekozen voor een aanpak op wijkniveau om ouderen beter te bereiken. Alle 65-plussers uit de wijk Zwolle-Zuid hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen. Vorig jaar werden dezelfde bijeenkomsten in de Aa-landen gehouden. Uit enquêteresultaten is gebleken dat de bijeenkomsten in zowel de Aa-landen als in Zwolle-Zuid zeer succesvol waren, daarom worden de bijeenkomsten in 2009 ook in de andere wijken te georganiseerd.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.