Workshop voor wie van schrijven houdt

Zwolle – Houd je van taal? Heb je een hoofd vol verhalen? Fantasie of waargebeurde? Laat je verhalen niet verloren gaan! In taal vind je onbekende werelden, een plaats voor je gevoel; taal is spannend en zit vol verrassingen. Maar hoe schrijf je het op? Dinsdag 25 november geeft Herma de Beer inzicht in creatief schrijven in de workshop Schrijven in Bibliotheek Zwolle Centrum.

Een verhaal of gedicht zou je een monument in woorden kunnen noemen. De workshop Schrijven is voor al die mensen die er wel eens van dromen zo’n monument in woorden op papier te zetten. Hoe pak je dat aan, schrijven over een plek, een gebouw of persoon die voor jou belangrijk is? Schrijfdocente Herma de Beer begeleidt de workshop, brengt je op ideeën en adviseert over de aanpak.

Om haar liefde voor taal met anderen te kunnen delen, richtte Herma de Beer in 2002 taal- en tekstbureau Op schrift op. Bij Op schrift kun je in een schrijfcursus leren hoe je een verhaal, een column of gedicht kunt schrijven.Schrijven is namelijk een vak dat geleerd kan worden. Vakkennis én het ontwikkelen van gevoel voor taal zijn daarvoor essentieel.

Herma de Beer studeerde Nederlands en sociologie. Daarnaast volgde zij een vierjarige schrijfopleiding bij Script+ in Amsterdam. De Beer is schrijfster van de gedichtenbundel Druppels vangen. In deze bundel zijn kleurenreproducties van haar schilderijen opgenomen, want de Beer is naast schrijfster en schrijfdocente ook beeldend kunstenaar.

De workshop Schrijven vindt op dinsdagavond 25 november van 19.30 tot 22.00 uur plaats in de Koffiekamer van Bibliotheek Zwolle Centrum (ingang Statenzaal, Diezerstraat 80). Deelname aan de workshop kost 6,50 euro (voorverkoop) of 7,50 euro (aan de zaal). Belangstelling graag vooraf kenbaar maken via de website www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer