Politie Zwolle achtervolgt 19-jarige bestuurder driewielige motorscooter - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Politie Zwolle achtervolgt 19-jarige bestuurder driewielige motorscooter

Zwolle – De bestuurder van een driewielige motorscooter negeerde zondag een stopteken van de politie op de Haersterveerweg in Zwolle. Er ontstond een achtervolging door de Aa-landen.

Hierbij werd onder andere over fietspaden gereden, zo meldt de politie. Toen de bestuurder van de driewieler leek te stoppen, maande de politie hem om de motor af te zetten. Dat deed hij, maar toen een politieagent de bestuurder benaderde, werd de motor weer gestart en ging hij er vandoor.

Het kenteken was bekend en intussen reden andere agenten van de politie Zwolle naar de woning van de verdachte. De bestuurder wist in Holtenbroek nogmaals te ontsnappen aan een politieauto, door met de driewieler langs hekjes te rijden waar de politieauto niet langs kon.

Toen de politie was aangekomen bij de woning van de gevluchte verdachte, bleek hij daar inderdaad aanwezig te zijn. De politie herkende dat hij de bestuurder was. Hij was eigenaar van de driewieler, maar bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de 19-jarige verdachte. De verkeersofficier zal zich hier verder over buigen.

Locatie
Artikel delen: