PEC Zwolle zegt contracten negen spelers op

PEC Zwolle zegt contracten negen spelers op

Zwolle – PEC Zwolle neemt komende zomer afscheid van negen spelers die uit hun contract lopen. De overeenkomsten met Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams worden om uiteenlopende redenen niet verlengd.

Naast de contracten van deze spelers, lopen ook de huurovereenkomsten met Thomas Buitink, Immanuel Pherai, Benson Manuel en Slobodan Tedic af. In eerste instantie wordt er voor nu afscheid van deze voetballers genomen. PEC Zwolle voldoet daarmee aan de verplichting om alle tussentijds verlengde verbintenissen die aflopend zijn voor 1 april op te zeggen.

Dit is een standaard procedure, vastgelegd in de CAO voor contractspelers. Wel kan de club daarna besluiten om een speler alsnog een nieuw contract aan te bieden.

Wel wordt de optie in het contract van Mike Hauptmeijer gelicht. De doelman ligt hierdoor tot medio 2022 vast bij de club. Met aanvoerder Bram van Polen is PEC Zwolle momenteel in gesprek om het contract voor een zestiende seizoen te verlengen. Datzelfde geldt voor middenvelder Thomas van den Belt.

Technisch manager Mike Willems: “Onze selectie ondergaat komende zomer een metamorfose. Deze keuze wordt bewust gemaakt omdat we samen met de nieuwe trainer voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in ons salarishuis ruimte creëren. Van de vertrekkende spelers waren we met Virgil Misidjan en Benson Manuel graag verder gegaan, alleen is dat op dit moment financieel onhaalbaar gebleken. Met Slobodan Tedic en Manchester City zijn we in gesprek en verwacht ik wel tot een nieuwe overeenkomst te komen.”

Artikel delen: