Getuigen gezocht illegale afvaldumpingen

Zwolle/Dronten – De afgelopen dagen zijn er op drie verschillende locaties een groot aantal witte big bags met verontreinigd zand (zie foto) gedumpt. Zoals wij eerder meldden werden op donderdag 6 november op de Scholtensteeg 10 zandpacks gevuld met o.a. olievervuilde grond aangetroffen. Later bleek dat diezelfde middag nog eens 10 zakken met vervuilde grond zijn aangetroffen op de Berkummerbroekweg. In beide gevallen zijn de zakken daar gedumpt in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 november. Op zaterdagmorgen 8 november werden op de Abbertweg in Dronten (grondgebied Politie Flevoland) 18 big bags op pallets gedumpt. Ook in deze zakken zat o.a. olievervuilde grond.

Mogelijk zijn er mensen die op één van de drie locaties hebben gezien dat deze ‘big bags’ werden gelost. Gezien het volume moet daarbij sprake zijn geweest van een vrachtwagen. Mensen die iets gehoord of gezien hebben van deze illegale stort wordt gevraagd contact op te nemen met het regionale milieuteam van de politie IJsselland via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden verstrekt aan Bel M. (Meld Misdaad anonieM), via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 22
  1. een goede vriend van mij is werkzaam in de milieu-technische sector als bodembemonsteraar/ onderzoeker en hij wist mij te vertellen dat men tegenwoordig vrij aardig aan een speciemonster kan zien waar het vandaan komt.


    ⚠️ Meld

Reageer