Stationsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Stationsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon, ook sluierwolken, warmer en minder wind

Zwolle – Dinsdag is het prachtig weer in Zwolle. De zon schijnt breeduit, er is minder wind dan op maandag en de temperatuur is hoger. Het weerstation van Weblog Zwolle in Dieze-Centrum haalde maandagmiddag al 20 graden binnen, in Stadshagen lukte dat nog niet: 18 graden was daar het maximum.

Dinsdag hebben we een frisse start met ongeveer 7 graden. In de middag wordt overal in Zwolle 20 graden gescoord op de thermometers. In het centrum zit 22 graden er wel in. De wind is slechts zwak tot matig, kracht 2 tot 3, en dat helpt natuurlijk ook. Aangenaam weer en nul kans op regen. Vooral in de ochtend drijft er witte sluierbewolking op grote hoogte over waar de zon doorheen schijnt. In de avond valt de wind weg. Het is helder en dan dient zich een mooie kans aan om het internationale ruimtestation ISS weer eens te zien vanuit Zwolle.

De zon gaat onder om 20.05 uur. Om 20.39 uur verschijnt het ISS boven de westelijke horizon. Het ruimtestation oogt als een heldere bewegende ster die niet twinkelt. Rond 20.41 uur is het bijna recht boven je te zien, waarna het richting het oosten in de aardschaduw verdwijnt. Het ISS draait op ongeveer 400 kilometer hoogte rondjes om de aarde en is altijd bemenst. Momenteel zijn zeven personen aan boord.

Woensdag wordt lucht uit het zuiden aangevoerd, die voorverwarmd is boven Frankrijk. In Zwolle verwachten we ‘s middags 22 tot 25 graden, wat je bijna zomers mag noemen. De zon straalt maximaal in op de stad. De zuidenwind stelt weinig voor. De enige bewolking is onschuldige sluierbewolking.

Donderdagochtend klapt de wind om. Hij komt niet meer uit het zuiden maar uit het noorden. Dat geeft de temperatuur een douw naar beneden. Het kwik komt tot ongeveer 16 graden, vrijdag dalen we verder af naar ongeveer 10 graden. Het blijft wel droog.

Artikel delen: