Twee Zwolse zorgorganisaties gaan fuseren - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Twee Zwolse zorgorganisaties gaan fuseren

Zwolle – Zorgorganisaties GewoonZorg en ZeS op maat per 1 april 2021 verder als GewoonZeS. De in 2020 voorgenomen fusie van twee Zwolse zorgorganisaties zal per 1 april 2021 officieel zijn.

De organisaties die verder gaan onder de naam GewoonZeS begeleiden met 55 medewerkers samen rond de 500 cliënten in de regio’s Zwolle, Kampen, Dalfsen en Steenwijk.
In mei 2020 gingen de bestuurders Daniël van der Breggen en Jan Jaap Modderman van GewoonZorg en Pieter Bas Veen van Zes op maat met elkaar om tafel en werd besloten tot een fusie. Beide organisaties zijn al meer dan 10 jaar actief in het bieden van begeleiding op maat met als specialisme het begeleiden van mensen met psychiatrische problematiek.

De reden voor de fusie ligt in het feit dat beide organisaties de sterke kanten van hun hulpverlening willen bundelen om zodoende een nog completer zorgaanbod te kunnen bieden en bestaande hulpverlening te versterken. Met deze fusie denken beide partijen samen een sterker collectief te kunnen zijn in tijden dat er veel op zorgorganisaties afkom

GewoonZeS (ZeS staat voor Zelfstandig en Samen) gaat per 1 april verder als een organisatie die breed inzetbaar is: ambulante begeleiding, begeleid en beschermd wonen wordt geboden in de verschillende regio’s. De brede kennis van de medewerkers maakt dat een diversiteit aan doelgroepen hulp kan worden geboden. Door te werken met flexibele kleine teams in een platte organisatie blijft de begeleiding laagdrempelig en persoonlijk.

Daniël van de Breggen en Jan Jaap Modderman zijn de bestuurders van GewoonZeS. Voormalig ZeS op maat-directeur Pieter Bas Veen, die om gezondheidsredenen zijn directeursfunctie heeft moeten neerleggen, blijft betrokken in een adviserende rol.

De ambulante tak van GewoonZeS is gehuisvest aan de Burgemeester Roelenweg 21 in Zwolle en het team Begeleid/Beschermd wonen is te vinden aan Brink 10e. Er zijn ook locaties aan de Burgwal in Kampen en de Oostwijkstraat in Steenwijk die verder gaan onder de nieuwe naam.

Artikel delen: