Oud-wethouder Pot secretaris-kanselier bisdom

Groningen – Bisschop Gerard de Korte heeft de 46-jarige Peter Pot benoemd tot secretaris-kanselier van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Pot is nu nog projectleider kerk en samenleving in de Arnhemse parochie De Wijngaard. Tot vorig jaar was hij wethouder in Zwolle voor Groen Links/De Groenen.


Archieffoto van Peter Pot (links) bij zijn afscheid als wethouder in Zwolle…

De functie is een combinatiefunctie van secretaris-kanselier en personeelsfunctionaris. Als secretaris-kanselier wordt hij een naaste medewerker van de bisschop. Pot treedt op 1 januari 2009 in dienst. De Korte werd op 13 september geïnstalleerd als bisschop van Groningen-Leeuwarden. Net als Pot is hij afkomstig uit het aartsbisdom Utrecht. Pot was van april 2002 tot oktober 2007 wethouder in Zwolle voor Groen Links/De Groenen. Daarvoor was hij acht jaar gemeenteraadslid in Zwolle. Hij maakte vorige jaar de overstap van de politiek naar de kerk om zijn bestuurlijke kennis en ervaring aan te wenden voor de relatie kerk en samenleving. Ook bisschop De Korte is actief op dat terrein, als bisschop referent voor kerk en samenleving.

Studie
Peter Pot is historicus en zal in de loop van 2009 zijn studie theologie afronden. Hij is daarom vanaf 1 januari slechts halftime beschikbaar is. Voorlopig zal hij vooral functioneren als secretaris-kanselier maar ook ad hoc voor personeelszaken beschikbaar zijn. Vanaf 1 januari 2010 gaat drs. Pot fulltime voor het bisdom werken. Hij zal deel uitmaken van de bisdomstaf.

Utrecht
Sinds de benoeming van de vorige secretaris-kanselier, Hans Zuijdwijk tot kanselier van de aartsdiocesane curie en tot secretaris-generaal van het aartsbisdom Utrecht, was de functie vacant.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Pot….ik herinner me nog goed dat deze nepsinterklaas knakker ervoor langs kreeg tijdens het Deltion Cabaretfestival van enige jaren geleden.


    ⚠️ Meld

Reageer