Herfst in het Engelse Werk

Het park het Engelse Werk bevindt zich aan de zuidwestrand van de stad Zwolle, tussen de oude stadskern en de dijk langs de rivier de IJssel. Het Engelse Werk ligt direct tegen de IJsseldijk en wordt behalve door deze dijk begrensd door de spoorlijn in het oosten, het Spoolderbos in het noorden en het WMO-terrein en de Ruiterlaan in het westen.

Het Spoolderbos ligt ingeklemd tussen het Engelse Werk in het zuiden, de spoorlijn in het oosten, de IJsselallee en Willemsvaart in het noorden en het WMO-terrein in het westen. De overgang tussen beide terreinen verloopt vloeiend, met een doorlopend padenstelsel en op elkaar aansluitende bospercelen. Vooral het leeftijdsverschil in de houtopstand maakt de overgang voor bezoekers ervaarbaar. Het Engelse Werk is een aanleg in landschapsstijl met een afwisselend en plaatselijk vrij kleinschalig karakter. De diversiteit aan beplantingen en het aanwezige reliëf dragen sterk bij aan de afwisseling in ruimtes en sferen.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Je zult maar 15 jaar aan de Ruiterlaan gewerkt hebben en veel pauzes in dit geweldige stukje Zwolle hebben doorgebracht. Super foto’s Harry!


  ⚠️ Meld

 2. Verdorie..ik had mijn foto’s van 2 weken terug op moeten sturen. Leuk om de verschillen te zien trouwens. Die rode boom was toen nog helemaal rood. Er is trouwens ook een prachtige paddestoel te vinden daar!



  ⚠️ Meld

 3. misschien kan de gemeente eens een vergunning afgeven om daar een 20-tal vrijstaande huizen te bouwen aan de rand van het engelse werk, liefhebbers zat lijkt me.


  ⚠️ Meld

 4. Bernard , als jij er nou de hele dag met Joop op een bankje gaat zitten hebben jullie het park bijna gratis voor jullie zelf en gaan jullie s’avond weer terug naar jullie nederige stulpjes.

  Trouwens wat heeft wonen daar te maken met goed voor de economie?


  ⚠️ Meld

 5. Nee onzin natuurlijk. Het is meer een reactie op de plannen voor de ‘Oude Mars’, als daar gebouwd mag worden dan kan het overal. Dus ook hier. Ik denk dat Joop het ook zo bedoelt.


  ⚠️ Meld

 6. het lijkt mij ideaal om er een “wijk op stand” te realiseren, rieten kappen en jaren 30-stijl. het is toch niet veel meer dan een verzameling bomen nu. dan gaat dat stukje ook eindelijk geld opleveren want nu gebeurt er niets daar.


  ⚠️ Meld

 7. het bos is bewoont. volgens mij huist het allergaartje daar wat savonds het nel banninkhuis niet meer in komt. lekker veilig. alcoholisten en drugsverslaafden en niet te vergeten de hele beesten schare.


  ⚠️ Meld

 8. Ik loop er regelmatig hard. In het weekeind is het altijd superdruk, en doordeweeks zie ik er hoogstens een enkele wandelaar. Ik heb nog nooit een verslaafde of zo gezien (in tegenstelling tot alle andere parken).



  ⚠️ Meld

 9. geschreven door dick, op 13 november 2008 om 18:36

  Die boom op de bovenste foto zou eigenlijk elke Zwollenaar moeten weten te vinden; hoort in het inburgeringspakket

  Wij hebben hem anders niet gehad in het inburgeringspakket 🙂 Ik ben er wel eens door gefietst. Inderdaad wel leuk.


  ⚠️ Meld

 10. Hij is heel goed van de overkant van een strook water te zien en valt, vooral in de herfst, erg op in zijn omgeving. Of haar omgeving zou je bijna zeggen 😉


  ⚠️ Meld

 11. Misschien kunnen we eens met WeblogZwolle op excursie? Uiterwaarden IJssel ff meepikken en wat warmmakends bij Krisman…..om er een uurtje of 3 later weer weg te fietsen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.