Huisartsenpraktijken Stadshagen en Westenholte geven corona-vaccinaties - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

Huisartsenpraktijken Stadshagen en Westenholte geven corona-vaccinaties

Zwolle – De huisartsenpraktijken in Stadshagen en Westenholte werken samen om hun patiënten een corona-vaccinatie te geven. De voorbereidingen daarvoor waren al getroffen, maar nu is ook duidelijk wanneer het gaat gebeuren: op zaterdag 10 april.

Marieke Schoenmakers, huisarts in praktijk Beumer & Schoenmakers, is blij met de samenwerking: “We kunnen nu in korte tijd met elkaar veel patiënten vaccineren. Dat onverwacht een veel grotere groep gevaccineerd moet worden is daardoor ook geen probleem.” Afgelopen week werd namelijk bekend dat ook mensen die in 1958, 1959 of 1960 zijn geboren door de huisartsen geprikt moeten worden. Dat is een verdubbeling van het eerder geplande aantal.

De praktijken zullen hun patiënten in Het Anker vaccineren. Ondersteund door een groep vrijwilligers, die een stuk van de logistiek voor hun rekening nemen, zullen die dag zo’n 1250 patiënten worden gevaccineerd. Vanuit het Gezondheidshuis coördineren Gerda Last (locatie Werkeren) en Anouk Eijkelboom (locatie De Verbinding) de vaccinatiecampagne. “Vanuit praktijken elders in Nederland horen we dat de opkomst vrijwel honderd procent is, we gaan er dus vanuit dat het een drukke dag wordt,” zegt Gerda.

Alle patiënten die in aanmerking komen voor een vaccinatie op deze dag krijgen persoonlijk een uitnodiging. Het gaat om mensen die geboren zijn in 1956 tot en met 1960 en twee medisch hoog-risicogroepen die geboren zijn tussen 1946 en 2002, namelijk mensen met het syndroom van Down en mensen met ernstig overgewicht. “Deze doelgroep is door het RIVM vastgesteld,” benadrukt Mischa Thiele, huisarts in Westenholte. “We zijn blij dat we als huisartsen op deze manier kunnen bijdragen aan het bestrijden van de pandemie.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het gaat eigenlijk van af 1956 maar waarom 1955 kreeg ook een telefoon dat ze morgen 10-4-2021
    mag komen voor in prik?Een vergissing misschien


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.