Reflecting holons
Reflecting holons

Reflecting holons te zien op Cibap Zwolle

Zwolle – In het restaurant van het Cibap hangen vanaf 6 april grote zogenoemde reflecting holons. Deze objecten in de vorm van grote regendruppels omringen het publiek met kortstondige magie van licht en beweging, aldus het makersduo Martens & Visser.

De jonge ontwerpers met internationaal succes zijn een inspiratiebron voor Cibap-studenten waar het in hun opleiding om vormgeving draait. Ze toonden hun werk eerder onder meer op de Dutch Design Week. In een online meet and greet op 15 april gaan Michiel Martens en Jetske Visser in gesprek met studenten over het verhaal achter de holons.

Met een fascinatie voor beweging en transformatie en geïnspireerd door de natuur, ontwerpen Martens en Visser vaker (kinetische) installaties, objecten en interieurstukken. De achterliggende gedachte is dat alles om ons heen niet statisch, maar dynamisch is. Hun werk is een cross-over tussen het analoge en het digitale, balancerend op het grensvlak tussen kunst, design en techniek.

De expositie van de holons is onderdeel van het Cibap vitaliteitsprogramma Play Safe, dat er alles aan doet om de beleving op school leuk te houden. Het is in deze tijd van groot belang oog te hebben voor vitaliteit en veerkracht. Juist in deze periode is het belangrijk om te blijven spelen.

Artikel delen: