Zwolle centrum van Overijssels Klimaatstraatfeest

Zwolle – We wassen zuiniger, rijden slimmer en isoleren ons huis. We pakken vaker de fiets, zetten de thermostaat een graadje lager en kopen spaarlampen. En de komende maanden doet het project Klimaatstraatfeest daar met diverse straten in Nederland een schepje bovenop. Door met straten leuke acties te bedenken die bijdragen aan de verbetering van het klimaat. De Overijsselse start van het Klimaatstraatfeest vond donderdagmorgen plaats bij de energiezuinige Rembrandtflat in Zwolle.

Niet alleen de bewoners van de Rembrandtflat zijn enthousiast over het energieproject. Ook wethouder Van Dooremolen was tijdens de start in Zwolle present. Woningcorporatie Openbaar Belang in Zwolle ondersteunt de actie ook. Directeur G. Brouwer overhandigde aan een bewonersdelegatie een ‘energiezuinig pakket’ bij de flat. In september 2008 werd al een imposante rij zonnecollectoren op de flat geplaatst. De Zwolse woningcorporatie geeft daarmee blijk van energiezuinige maatregelen binnen hun woningbestand. In Zwolle doen ook de straten Wagenschuurstraat en de Tiendschuurstraat mee aan het project.

Met het Nationale Klimaatstraatfeest viert heel Nederland feest voor een beter klimaat. Honderden straten gaan de komende maanden aan de slag om energie te besparen, geld te verdienen én klimaatpunten te scoren. Geef je ook op! Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter het feest. 500 straten krijgen op 16 mei een straatfeest cadeau: met feestpakket en feestbudget van max. 500 euro voor lekker eten en drinken. En de allerbeste straat krijgt het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een bekende artiest!

Artikel delen: