Opening weggeefwinkel en ACCUZ

Na anderhalve week hard werken zal op zaterdag 16 december de weggeefwinkel worden geopend in de Assendorperstraat. Vanaf 13.00 uur staat de deur open en is het publiek welkom om spullen die in de winkel worden aangeboden gratis en voor niets op te komen halen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid spullen die men niet meer gebruikt te komen brengen. Al de hele week hebben mensen spullen afgeleverd en dit is ook nu nog elke dag mogelijk tussen 16.00-18.00uur.

Afgelopen zaterdag was er een begin gemaakt met de ‘winkel’

“De weggeefwinkel is een initiatief ontstaan uit onvrede over de huidige consumptie- en wegwerpmaatschappij en alle gevolgen die dit heeft voor mens, dier en milieu. Het is naast de praktische maatschappelijke functie die het heeft dan ook vooral een protest tegen het kapitalistisch systeem waarin wij leven. In het kapitalistisch denken draait alles om bezit, winst en macht”, zegt de organisatie. De weggeefwinkel gaat in tegen al deze principes. “Hier is niks te koop, er wordt geen winst gemaakt en wij hebben geen hiërarchische organisatiestructuur. Alle medewerkers zijn vrijwilliger en iedereen heeft evenveel inbreng. Daarnaast is een langdurig leegstaand pand nu weer in gebruik als maatschappelijk nuttige ruimte”. Het pand waarin de weggeefwinkel gehuisvest is, Assendorperstraat 119, is sinds 3 december gekraakt.

Naast de weggeefwinkel wordt op dezelfde datum en tijd ook expositieruimte ‘ACCUZ’ geopend waar 7 jonge kunstenaars hun werk exposeren.  

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.