Voorbeschouwing Sparta – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Sparta – PEC Zwolle

Zwolle – Na een interlandbreak hervat PEC Zwolle de competitie komende zaterdag om 21.00 op bezoek bij Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel treft de ploeg van trainer/coach Bert Konterman de nummer twaalf van de Eredivisie. De Blauwvingers staan slechts twee punten achter op de Spartanen en dat betekent dat PEC Zwolle bij winst goede zaken doet.

Afgelopen weekend was er geen Eredivisie voetbal in Nederland. Veel spelers uit de Nederlandse competitie reisden af naar hun vaderland voor interlandvoetbal. Bij PEC Zwolle mocht Yuta Nakayama zich melden bij de Olympische ploeg van Japan. Daarnaast speelde Slobodan Tedić een interland met Servië O21. Met deze twee spelers weer terug in de gelederen, staat er meteen een belangrijk affiche voor de deur. Thomas Lam, die aanvankelijk op de stand by-lijst stond, werd halverwege de interlandperiode toch nog ingevlogen voor een oefeninterland met Finland in Zwitserland.

Eerder dit seizoen wisten de Zwollenaren met maar liefst 4-0 te winnen van Sparta. In die wedstrijd maakte Reze Ghoochannejhad de eerste twee doelpunten. Het derde doelpunt werd verzorgd door Clint Leemans, die ook de assist gaf op het slotakkoord van dat duel, binnengekopt door Yuta Nakayama. Voor de laatste ontmoeting in het Kasteel moeten we terug naar augustus 2017. Met destijds John van ’t Schip aan het roer eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Een half jaar daarvoor boekte PEC Zwolle voor het laatst een uitoverwinning op Sparta. In die wedstrijd kwamen de Blauwvingers op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Queensy Menig, Nicolai Brock-Madsen en Erik Israelsson. In de slotfase werd het, ondanks die riante voorsprong, toch nog spannend doordat invaller aan Spartaanse zijde Mathias Pogba twee doelpunten maakte.

Sparta Rotterdam kende een goede maand maart. De ploeg van trainer Henk Fraser verloor geen enkel duel en behaalde acht punten in vier wedstrijden. Er werd onder meer gewonnen van directe concurrenten VVV-Venlo en RKC Waalwijk. Door deze reeks klommen de Spartanen over PEC Zwolle heen naar de twaalfde positie. Aan PEC Zwolle de taak om aan deze ongeslagen reeks een einde te maken. Een speler die goed in de gaten moet worden gehouden door Zwolse defensie is oud-PEC Zwolle aanvaller Lennart Thy. De 28-jarige Duitser maakte afgelopen zomer vanuit Zwolle de overstap naar Sparta. Dit seizoen speelde de aanvaller tot nu toe alle wedstrijden voor de Kasteelheren waarin hij tien keer scoorde en drie assists leverde. Een echte smaakmaker dit seizoen is Abdoulrahmane Harroui. De middenvelder was al goed voor vijf doelpunten in 25 wedstrijden. De 23-jarige spelmaker trad met Oranje O21 aan in de poulefase van het EK in Hongarije.

Edwin van de Graaf is door de KNVB aangesteld om Sparta Rotterdam – PEC Zwolle in goede banen te leiden. Assistent-scheidsrechters zijn Bas van Dongen en Yorick Weterings. Official is Jesse Rozendal. VAR en AVAR zijn respectievelijk Dennis Higler en Erwin Zeinstra. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: