Eerste paal nieuwbouw hoofdkantoor Electrabel

Zwolle – Woensdag 12 november is de bouw gestart van het Voorsterpoort complex, Hoofdkantoor Electrabel zal zich daar medio 2010 gaan vestigen met 800 medewerkers.

In opdracht van DLH ontwikkeling en Trebbe-Moes combinatie verzorgde
PBN- music & events- de 1e paalslag handeling die verricht werd door de
gedeputeerde van Overijssel dhr. Theo Rietkerk.

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Kouwe drukte. en wij maar betalen voor dat hele handeltje. ipv dat electra prijzen omlaag gaan net als de olieprijs blijven we maar exorbitant hoge electraprijzen betalen

 2. En uiteraard moet dat pand 78 meter hoog worden, want het moet koste wat kost boven de Peperbus (75 meter) uitkomen… :'(

 3. Volgens mij levert de verkoop van die grond alleen maar geld op en werkgelegenheid voor 800 mensen en een nieuw sieraad voor de Zwolse skyline. Al zullen een aantal dat laatste niet met mij eens zijn.

  Niet zo zeuren Zwollenaren!!!

 4. Idd ook eens met PEC. Zwolle wordt eindelijk een grote stad, met een paar mooie projecten (hoogbouw) die daar mooi aan mee werken…
  Zwolle moet af van dat dorpse gezeur…

 5. Gezellige entree vanaf het zuiden van het land.

  We moeten juist blij zijn dat een dergelijk gebouw in Zwolle gebouwd mag worden, anders verkast men wel naar de buren !!!

 6. Evert, elke verandering brengt weer voordelen met zich mee. Misschien kijk je dan wel uit op een leuke electrabel-dame. 😉

 7. wat een flauwekul weer… er staan talloze kantoorpanden leeg, waar ze nu al in kunnen. Verder vind ik het een vrij bekrompen gedachte dat Zwolle enkel een stad met aanzien zou zijn met kantoorpanden die hoger dan 75 meter zijn. Pas als Zwolle niet toevallig op een infra-structureel-aantrekkelijke plek had gelegen was men bij de buren gaan bouwen…

 8. Jasper, niet elk kanto9orpand voldoet aan de eisen van een eventuele koper. Zeker grote bedrijven als electrabel willen zich kunnen identificeren met de uitstraling van een pand. Daar valt wat van te zeggen, maar feit is wel dat deze bedrijven voor werkgelegenheid zorgen en deze bedrijven naar andere steden vertrekken, wanneer zij niet de mogelijkheid krijgen zich in een bepaalde stad te vestigen. Zij zorgen voor geld in het laatje (daar heeft elke Zwollenaar profijt van), zij brengen werkgelegenheid en vragen darvoor terug; de mogelijkheid tot het neerzetten van een passend gebouw. Niet meer dan redelijk lijkt me. En het aanzien van een stad hangt samen met een hoop verschillende zaken, een sterk economische positie heeft een positieve uitwerking op veel van deze zaken. Een schot in de roos, wat mij betreft…. 🙂

 9. @ Jasper

  Electrabel hoofdkantoor zit al over 4 panden verdeeld en dat is dus absoluut niet handig!!

  In dit gebouw komt alles samen, ook de Rendo en Cogas. Ik hoop dat wij er ook nog bij zijn in dat nieuwe gebouw!

 10. Dat plaatje van Gezellig is wel erg achterhaald.
  Verder leuk ontwerp. Hopelijk wordt deze net zo tof uitgelicht als de IJsseltoren.
  Wederom een aanwinst voor de stad.

 11. Ik vind het een heel mooi gebouw van electrabel! De entree van de stad krijgt een smoel. Tot voorheen zag ik richting centrum een klein peperbusje en wat flats van holtebroek.
  Deze gebouwen geven aantrekkingskracht voor andere bedrijevn om er nog hogere en mooiere gebouwen neer te zetten!

 12. laat moes eerst dat klotestadion van fc zwolle maar eens afmaken. eerst krijgen we een stadion door de strot gedrukt voor een zo goed als failliet, weinig toeschouwers trekkend en slecht spelende ploeg, en vervolgens wordt er in slakkentempo gebouwd. gaat dat ook zo met electrabel dan zitten we 10 jaar in de zooi

 13. Zowel ABN-AMRO als ELEKTRABEL huren die kantoorkolossen -en zijn dus NIET de eigenaar van die glazen pilaartjes. Velen hier op de site hebben de klok horen luiden -maar weten niet waar de klepel hangt. En maar 'deskundig' roepen dat dit allemaal zo goed voor Zwolle is. Ja-ja- zolang het goed gaat met de wereld economie. Maar zodra Amerika niest en Duitsland een scheet laat -zitten wij hier mooi in het economische donker. Scania is nu al flink bezig bezig met 'overtollig' personeel op de keien te flikkeren. Wie weet welke bedrijven er nog volgen.
  Allemaal goed voor de economie hé???????????????????
  Mag ik misschien even lachen???????????????????????????????????

 14. Ja, je mag even lachen. Ik denk alleen dat veel bedrijven schromelijk misbruik maken van de kredietcrisis om de plannen die ze al langer hadden (met betrekking tot personeel) uit te voeren.

  Zelf heb ik een project bij Electrabel gedaan en ik kan je wel vertellen, dat ze zeker wel aan een nieuwe locatie toe zijn! Nu zit alles verspreid over diverse gebouwen. Om nog maar te zwijgen over hoeveel werk de dames van de beveiliging hebben om de boel 's avonds af te sluiten!

 15. Klok horen luiden, als de economie hier uberhaupt kwakkelt zitten we veel eerder in het donker. zelfs als het elders goed gaat. daarvoor hoeft de klepel niet eens gevonden te worden, logisch nadenken lijkt me hier voldoende.
  Of vind je dat we overal maar met de pet naar moeten gooien, omdat we immers toch min of meer afhankelijk zijn. Laten we dan meteen overal de stekker uit trekken. Horen we de klokken sowieso niet meer luiden….

 16. Wie heeft er trouwens medicatie tegen pathologisch pessimisme? ik weet iemand die hiernaar snakt!

 17. Een eenvoudig paracetamolletje helpt tegen vele kwalen. Misschien ook wel tegen pathalogisch OPTIMISME. Dat noemt men ook wel eens een ernstige vorm van VOLKSVERLAKKERIJ. Sommige mensen zijn daar héél bedreven in -en weten daarin simpele zielen vaak in mee te sleuren. Want als Prof.DR.MR Huppelepup zegt dat het goed is voor de economie -dan zijn er veel simpelen van geest die dat direct geloven en die dat dan van de daken schreeuwen alsof ze het zélf bedacht hebben. Zo in de vorm van: kijk mij eens verstand van zaken hebben. Ik zou zeggen -neem maar gerust wat van die paracetamolltjes -kan nooit kwaad en je slaapt er lekker op.
  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

 18. Sommige mensen zijn daar héél bedreven in -en weten daarin simpele zielen vaak in mee te sleuren. Want als Prof.DR.MR Huppelepup zegt dat het goed is voor de economie -dan zijn er veel simpelen van geest die dat direct geloven en die dat dan van de daken schreeuwen alsof ze het zélf bedacht hebben

  Ok, noem eens een steekhoudend argument, waarom dit niet goed voor de economie zou zijn….

 19. Ik zou zeggen: lees veel GOEDE kranten -volg de beursberichten -en kijk goed om je heen. Geniet vooral van je economische dagdromerijen -dan ga ik vervolgens verder met het me 'verwonderen' over het ineenstorten van het kapitalistische systeem. 😀 😀 😀 ;D ;D ;D 😀 😀 😀

 20. Paracetamolletje, dat is geen antwoord. Je waant mij en anderen simpele zielen, je kunt dientengevolge niet verwachten dat wij dergelijke info uit de kranten en beursberichten kunnen halen.
  Dus kom met een concreet antwoord, het antwoord wat je net gaf heeft dezelfde vaagheid als dat dagdromerij heeft.

  In een ding ben ik het overigens met je eens, het kapitalistische systeem is behoorlijk wankel momenteel, ik kan me ook niet vinden in het kapitalistische systeem. Maar zolang dit systeem nog werkt, is het niet aan een kleine stad als Zwolle, om niet mee te gaan met de economie.
  Dit zal tenminste op Europees niveau moeten plaatsvinden, wil het echt iets te weeg brengen.

 21. Hoogmoed komt voor de val? Hoelang stond die ijsseltoren er voordat ABN de speelbal werd van gretige hedsfunds en banken? Die vervolgens ook als een kaartenhuis uiteenvallen (Fortis). Ik ben het er zeker mee eens dat het er economisch niet goed uit ziet, de vraag is echter wie de klappen gaat opvangen. De banken iig niet. Die laten zich rustig uitkopen. Dus met de oogkleppen op bouwt men verder. Maar ja, de energie prijzen zullen voorlopig wel blijven stijgen; geen serieuze alternatieven, geprivatiseerde markt en de olie die op raakt. Dus electrabel heeft een zonnig vooruitzicht!

 22. Hoogmoed komt voor de val?

  Dit denk ik altijd wanneer ik kijk naar de ontwikkelingen in Dubai… ;D

 23. Corner schreef:

  Dus electrabel heeft een zonnig vooruitzicht!

  Dat denk ik dus niet!

  Een paar weken geleden zag ik een uitzending getiteld 'Here comes the sun' van Zembla waarin het heel anders verteld werd:
  In dit programma wordt gesteld dat zonne-energie al 'Booming busines' is.

  Volgend jaar al rollen er GigaWatts aan zonnecellen van de lopende band. De industrie heeft de technologie onder de knie en de machines staan klaar.

  en

  Het gaat niet meer om idealisme, maar om geld verdienen!

  en

  De zonneenergie is de bestaande Energiebedrijven uit de handen geglipt en is in handen gekomen van de electronicaindustrie.

  De huidige energiebedrijven zullen volgens Scheer deze omschakeling niet meer kunnen maken. Ook Electrabel zal binnen 10 jaar moeten vechten voor zijn bestaan en zal geen huurder meer zijn van deze toren.

  De uitzending (waar ik met open mond naar heb zitten te kijken) is nog te zien op http://player.omroep.nl/?aflID=8122928

 24. Helemaal met vorige spreker eens.

  Eigenlijk treurig dat de Nederlandse regering het de afgelopen jaren zo heeft laten afweten wat betreft het stimuleren van zonne-energie toepassingen.

  Moet wel gezegd worden dat Duitsland een niet versagende doorzetter had, die uiteindelijk ook de regering op sleeptouw nam.

  Bekijk de film, is de moeite waard!

 25. Toch is er wel hoop voor 'Electrabel Nederland'. Als we niet uitkijken gaat Nederland deze slag gigantisch missen door zijn eindeloze inspraak- en bezwaarprocedures en MER's.
  Als straks de hele wereld over is, kan Nederland altijd nog gebruik maken van de laatste restjes van de Gasbel die verder toch niet meer te verkopen is. En Electrabel kan altijd nog op de ouderwetse manier stroom maken.

 26. geschreven door bernard, op 15 november 2008 om 21:43

  Corner schreef:

  Dus electrabel heeft een zonnig vooruitzicht!
  Dat denk ik dus niet!

  Een paar weken geleden zag ik een uitzending getiteld 'Here comes the sun' van Zembla waarin het heel anders verteld werd:
  In dit programma wordt gesteld dat zonne-energie al 'Booming busines' is.

  Hoe ben je zo zeker, dat Electrabel nergens zonne-energie op de agenda heeft staan?

 27. geschreven door Natascha, op 15 november 2008 om 14:41

  Plantje op welke verdieping in welk gebouw werkte je?

  Eerst zat ik in het hoofdgebouw op de begane grond tegenover de kantine (en koffie automaat :D). Daarna zaten we in het D gebouw. (Edison? Ben ik even kwijt) Het laatste gebouw dat er nog bij in gebruik genomen is in ieder geval. Was volledig leeg en alleen wij zaten er in het begin.

  Best een leuke tijd gehad daar. Ook nog wel eens getwijfeld of ik me niet zou laten overnemen en daar in dienst treden. Maar mijn huidige werkgever bevalt me nog altijd prima!

 28. Plantje schreef:

  Hoe ben je zo zeker, dat Electrabel nergens zonne-energie op de agenda heeft staan?

  Daar ben ik inderdaad te voorbarig in geweest. Dat kan ik niet weten. Maar op hun website kan ik er in ieder geval niets over vinden.

 29. Hoi Bernard, ik kan me voorstellen dat ze dergelijke vernieuwingen in de onderzoeksfase nog niet aan de grote klok hangen, maar dat is dan ook maar een aanname van me….Trouwens, het punt zonne- en andere schone energie is wel een interessant thema!

 30. Zeker interessant. En hoewel het niet zo interessant is om dit per land te bekijken vind ik het toch jammer dat ons land in dit geheel zo achter loopt. Het appelleert niet aan mijn Oranjegevoel, zeg maar.

 31. Ik ben het zeker wel met bernard eens.
  Schone duurzame energie zijn zaken van Nationaal (/globaal) belang, die het welzijn van de bevolking aangaat. Hierin zou volgens mij de overheid een rol behoren te spelen, in het actief stimuleren en ondersteunen van die proces (infrastructuur/onderwijs/wetenschap). In plaats daarvan heeft men in de afgelopen jaren de boel geprivatiseerd. (het bedrijfsleven is niet geïnteresseerd in nationale belangen en welzijn, maar in winst) Ik vind het verbazend dat korte termijn denken de norm is geworden. Dat er enorme veranderingen in ons energie aanbod/consumptie zullen moeten plaatsvinden lijkt mij duidelijk. Dit is echt niet nu pas bekent geworden (door bv "an An Inconvenient Truthtruth"), in 1972 gaf de Club van Rome ook van dit soort signalen.
  Maar goed, ik dwaal af 🙂 Waarom word er niet in een mega windmolen park geïnvesteerd in de Noordzee? Alternatieven zat!

 32. Een kleine rekensom;
  een windmolen van 2.500kW kost /- 2.000.000 en gaat minimaal 20jaar mee

  Fortis uitkopen kost 9.000.000.000 (dat geld word gewoon bij gedrukt)

  Dat betekent dat je daarvoor 4500 windmolens kunt kopen.
  Dat is ongeveer 11.250.000 kW = 11250 mW

  Dat is nu al meer dan 50% van de totale energie behoefte van Nederland.

 33. In één van de laatste Intermediairs heeft men het ook over windmolens. Uit een ingezonden brief blijkt, dat windmolens nog lang niet zaligmakend zijn. Ik heb dit uit andere bronnen ook al eens begrepen.

  Ik zit wel bij Greenchoice, maar ik begin steeds meer mijn twijfels te hebben over de weg die we met zijn allen zijn ingeslagen.

  Overigens is deze informatie NIET gebaseerd op de dingen die ik uit mijn werk voor Electrabel heb meegekregen!

 34. geschreven door Natascha, op 15 november 2008 om 14:41

  Plantje op welke verdieping in welk gebouw werkte je?

  Nu ben ik natuurlijk wel ook erg benieuwd naar de reden waarom je dit wil weten 😉

 35. @Plantje; Ik zal niet zeggen dat windenergie de enige oplossing is. Volgens mij moet dat meer in een combinatie van zijn. De oplossing zit in diversiteit. Dat de tijd van "carbon based energy" over is lijkt mij wel duidelijk. Ik ben ook zeker niet negatief getemd hierover. Er zijn genoeg mooie slimme ideeen en technieken die dit (nu al) mogelijk kunnen maken. Alleen de politieke wil ontbreekt, en we worden (bewust) afgeleid (war on terror) voor dit soort zaken…

  Een goede informatieve site over wind energie;
  http://home.wxs.nl/~windsh/basics.html

Reacties zijn gesloten.