Dit weekend expo bekijken in Grote Kerk? Eerst even voor coronatest naar De Marslanden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Dit weekend expo bekijken in Grote Kerk? Eerst even voor coronatest naar De Marslanden

Zwolle – Vrijdag opent wethouder Monique Schuttenbeld de tentoonstelling ‘Aan de hand van Zwolse Meesters’ in de Grote Kerk. Het is voor het eerst in lange tijd dat bezoekers weer welkom zijn echter zullen ze binnen veertig uur voor ze de schilderijen gaan bekijken naar industrieterrein De Marslanden moeten voor een verplichte coronatest.

In totaal mogen deze maand vijf culturele instellingen in Zwolle bezoekers verwelkomen. Het Academiehuis Grote Kerk, Hedon, Museum de Fundatie, Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel doen mee aan de landelijke proef. Het gaat echter wel om een zeer beperkt aantal dagen.

Wethouder Monique Schuttenbeld is blij dat dat de Zwolse cultuursector mee doet aan deze proef. “Top dat Zwolle aan de proef mee mag doen. Ik hoop dat door deze proef en liever nog door een dalend aantal besmettingen er snel weer lucht komt en we kunnen zeggen: Zwolle is open!”

Bij alle instellingen blijven alle coronaregels van kracht om het bezoek zo veilig mogelijk plaats te laten vinden. Voor het bezoek is niet alleen een geldig toegangskaartje nodig. Ook moet iedereen kunnen laten zien bij de deur dat men negatief op corona is getest. De gratis sneltest kan alleen worden afgenomen op een testlocatie van de Stichting Open Nederland. Zwollenaren moeten daarvoor naar het uiterste randje van de stad. Aan de Paxtonstraat op industrieterrein De Marslanden zitten de coronatesters klaar. Andere testlocaties in de ‘buurt’ zitten in Almere en Enschede.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. ‘\Als je op de website van de testlokatie kijkt zie je dat er E 75 moet worden neergelegd voor een test. Veel te veel geld dus!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.