Samenloop Zwolle 2018 - Foto: Peter Denekamp
Samenloop Zwolle 2018
Foto: Peter Denekamp

Samenloop keert niet meer terug op Zwolse evenementenkalender

Zwolle – Opnieuw keert een evenementen nooit meer terug op de evenementenkalender van Zwolle. Eerder liet de organisatie van de 10 mijl van Zwolle-Zuid al weten te stoppen. Dinsdag besloot het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) om definitief te stoppen met de Samenloop. De Samenloop is een 24-uurs wandelevenement voor teams die in estafettevorm een etmaal lang over een parcours wandelen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

De corona pandemie heeft het KWF hard geraakt. Het fonds kreeg te kampen met een grote terugval in inkomsten. Door het afgelasten van veel evenementen vorig jaar is er fors minder geld opgehaald terwijl de vaste kosten door liepen. Ook dit jaar loopt het goede doel weer tientallen miljoenen mis vanwege de coronacrisis. Het KWF kan daarom de relatief hoge kosten van de Samenloop niet langer meer verantwoorden.

De organisatoren van de Samenloop Zwolle zijn overvallen door het besluit van het KWF. Ze zijn dan ook erg bedroefd. “Na bijna vijftien jaar en 265 Samenlopen komt er nu definitief een einde aan een bijzonder evenement, dat voor duizenden mensen heel veel heeft betekend. We kunnen terugkijken op mooie en vaak ontroerende momenten die wij samen hebben meegemaakt. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven, ” zeggen de organisatoren van de Zwolse Samenloop. “Lieve vrijwilligers, deelnemers, survivors en sponsoren: jullie zitten voor altijd in ons paarse hart.”

Artikel delen: