Vuurvogel bundelt educatie in academie - Foto: Jelle Raap
Foto: Jelle Raap

Vuurvogel bundelt educatie in academie

Zwolle – Met een masterclass van topvioliste Carla Leurs vindt de lancering plaats van de Vuurvogel Academie. Stichting de Vuurvogel bundelt alle educatieve activiteiten in de nieuwe academie.

Acht jaar geleden startte het jeugdsymfonieorkest met het ‘Educatief Concert’ voor leerlingen van de basisschool. Dit bleek een succesformule: muzikale jongeren op het podium die – ondersteund door een verteller, ballet en theater – de basisschooljeugd wist te raken en te enthousiasmeren voor muziek. Inmiddels is het educatief concert niet meer weg te denken uit het culturele aanbod voor de Zwolse basisscholen en kan het rekenen op jaarlijks twee uitverkochte concerten in Theater
de Spiegel.

Het ‘Vuurvogel Leerorkest’ is onder leiding van de docenten Lies van Vledder en Esther de Boer op projectbasis inzetbaar op de basisschool. In een kort project weten zij de klas klaar te stomen voor een écht concert. Kinderen die vervolgens door willen gaan met een instrument, kunnen worden gekoppeld aan betrokken docenten van het orkest.

Naast deze educatie gericht op de basisschoolkinderen is het jeugdsymfonieorkest tevens een vaste opleidings- en stageplek voor ArtEZ-muziekstudenten in én voor het orkest. Na de masterclass van Carla Leurs zullen nog enkele musici van Phion (het symfonieorkest van Oost-Nederland) een masterclass geven aan de orkestleden van de Vuurvogel.

Artikel delen: