Jan Buschpad - Foto: Wouter Steenbergen
Jan Buschpad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Afgelopen met de buiigheid, vooral in de ochtend zon

Zwolle – Donderdag is het afgelopen en uit met de buiigheid. Alleen in de vroege ochtend zou nog een laatste exemplaar een beetje winterse neerslag kunnen droppen op Zwolle. De dag verloopt daarna droog, met stapelwolken en/of wolkenvelden.

De zon komt zeker kijken – vooral in de ochtend lijkt het daarvoor gunstig – de wolken krijgen in de middag echter de overhand. De wind is matig, kracht 3 tot 4, niet meer uit het noordwesten maar uit het zuidwesten. In de middag is hij het sterkst, in de avond afnemende wind. Het kwik bevindt zich ‘s morgens vroeg amper boven het nulpunt en aan de grond kan het licht vriezen. In de middag loopt de temperatuur op naar 9, misschien ergens in de stad 10 graden.

Vrijdagochtend in alle vroegte is het ongeveer 4 graden in Zwolle, nachtvorst is minder waarschijnlijk. Het is een droge dag, uitgezonderd een minuscuul buitje dat in de middag opduikt. De wind blaast met kracht 4 vanuit het zuidwesten een stevig partijtje mee. De middagtemperatuur is ongeveer 10 graden, maar onder die bewolking en in die wind zou je dat niet zeggen.

In het weekeinde is er niet veel aan het weer. De zon legt het af tegen een dik pak bewolking, dat de gordijnen boven de stad gesloten houdt. Er zijn perioden met regen en de temperatuur zakt weg naar een te laag niveau: rond 7 graden in de middag. Kil weer en vooral op zondag nat.

Volgende week met dank aan een hogedrukgebied boven onze omgeving grote kans op droog weer. Overdag is het minder koud dan momenteel en minder winderig. ’s Nachts kans op lichte vorst.

Artikel delen: