Openluchtconcert Stadshagen uitgesteld tot juni 2022

Openluchtconcert Stadshagen uitgesteld tot juni 2022

Zwolle – Het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen wordt definitief verschoven van 3 juli 2021 naar de zomer van 2022. Dit is besloten na overleg van Tresore Producties met de Gemeente Zwolle en afstemming met de Veiligheidsdiensten.

“Wij waarderen het wijkinitiatief en vinden het een mooi concept, maar helaas. Het komt simpelweg te vroeg. Als alles al in de dan geldende Corona maatregelen zou passen, zal dit één van de eerste evenementen zijn die wordt georganiseerd in Zwolle. Omdat het evenement vrij toegankelijk is en we allemaal hunkeren naar wat afleiding, verwachten wij een te grote toeloop van mensen uit heel Zwolle. Daarvoor kunnen wij de veiligheid niet garanderen”, legt Iskander Tuqan, senior beleidsadviseur evenementen bij Gemeente Zwolle uit.

Initiatiefnemer en Stadshagenaar Bastiaan Roeters neemt dit besluit realistisch op. Roeters: “Het is erg jammer, maar dit is een scenario dat wij toch enigszins hadden ingecalculeerd. Natuurlijk hoopten wij dit jaar al een mooie editie te kunnen presenteren. Maar niet getreurd: de tot nu toe uitgewerkte plannen bieden een prachtige basis voor de eerste editie in 2022.”

Om de wensen binnen de wijk te kunnen inventariseren is een korte online vragenlijst opgesteld waarin je kunt laten weten wat je graag wilt horen. Tot nu toe vormen pop, rock en klassiek de top 3 muziekstijlen. In het gras naar de muziek luisteren, een drankje drinken op het evenemententerrein en andere wijkbewoners ontmoeten vormen de drie meest gewilde activiteiten.

Het publieksonderzoek zal ook de komende tijd beschikbaar blijven voor iedereen die hier nog een reactie achter wil laten. Op www.symphonicastadshagen.nl kun je aan de hand van een aantal vragen jouw stem laten horen. Via dezelfde site kunnen buurtbewoners zich ook aanmelden als vrijwilliger.

Voor nu richt de organisatie van Symphonica Stadshagen haar pijlen op zaterdag 25 juni 2022.
“Reserveer deze datum dus alvast met potlood in jouw agenda. Dan werken wij de komende tijd toe
naar een onwijs gezellige avond!” aldus Roeters.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi dat het niet door gaat. Ik luister veel liever naar de concerten van de vogels in het riet, water en bomen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.