Première documentaire over funklegende in Zwolle

Zwolle – Dance to the Music beleeft zijn premiere aanstaande zondag tijdens het Zwolse FraterFestival. Maker Willem Alkema zal tekst en uitleg geven over de totstandkoming van deze film en de premiere wordt aangevuld met live muziek.

De documentaire gaat over de speurtocht van Willem Alkema naar de verdwenen funkpionier Sly Stone. De band Sly and the Family Stone is één van de grote namen op het Woodstockfestival in 1969. Ze scoren grote hits met nummers als ‘Dance to the Music’ en ‘Family Affair’. Sly Stone was een grootheid vergelijkbaar met Janis Joplin, Jimi Hendrix en Jim Morrison. Het enige verschil: Sly ging niet dood maar verdween. Dit gegeven nam mythische proporties aan. In Amerika waren tv-stations bereid 10 duizenden dollars te betalen voor een interview en Prince zag zijn eigen zoektocht naar Sly stranden.

Willem Alkema trok de stoute schoenen aan en ging ook op zoek naar deze vergeten held. In 2005 vond hij de kluizenaar van de funk, op een berg aan het eind van een doodlopende weg maar de deuren blijven gesloten. Uiteindelijk besluit Willem op ebay een drumcomputer voor Sly te kopen…..

Op 6 december wordt de documentaire uitgezonden door de NPS op Nederland 3 om 00.25 uur.

De openbare premiere van Dance to the Music is zondag 16 november om 13.30 uur tijdens het FraterFestival.

De organisatie (festivalfraterhuis) vraagt 8,- entree.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Hulde aan Willem Alkema dat hij die legende uit z’n ‘winterslaap’ heeft weten te wekken!
  Maar ik moet eerlijk zeggen dat Sly er op het North See Jazz Festival er allerbelabberts uit zag.


  ⚠️ Meld

 2. kennismaking met Sly
  Willem heeft me kennis leren maken met de muziek van Sly.
  Zondag lukt me niet.
  De documantaire ga ik zeker kijken.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.