Presentatrice Eva Koreman - Foto: Raymond van Olphen / NPO
Presentatrice Eva Koreman
Foto: Raymond van Olphen / NPO

Zwolse muzikanten in VPRO tv-programma Muziekstad

Zwolle – De Zwolse muziekscene staat zaterdag centraal tijdens de zevende aflevering van het VPRO-televisieprogramma Muziekstad. Presentatrice Eva Koreman trekt door het land op zoek naar de beste muziek.

In de aflevering over Zwolle zie je, en hoor je, muziek van Rico & Guan, Paceshifters, Typhoon, Sticks en NONCHELANGE. Er zijn opnames gemaakt in Hedon, Museum de Fundatie en andere inspirerende plekken in Zwolle. De aflevering van Muziekstad over Zwolle is zaterdag 10 april vanaf 22.50 uur te zien op NPO 3.

In het televisieprogramma Muziekstad geven de muzikanten een rondleiding langs plekken die vormend zijn geweest en inspiratie geven. In Zwolle zie je beelden geschoten in Poppodium Hedon en in Museum de Fundatie. Van gevestigde namen als Typhoon en Sticks maar ook het nieuwe project van Rico samen met de talentvolle producer Guan. Dat Zwolle een veelzijdige muziekscene heeft blijkt wel uit de rock ‘n roll van Paceshifters die al geruime tijd internationaal vele fans weten te winnen. NONCHELANGE laat zien een van de artiesten van de toekomst te zijn, de artiest onder de hoede van Hedon Productiehuis maakt aanstekelijke indiepop.

In Muziekstad wordt niet gefocust op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. In 3voor12 Radio op 3FM wordt uitgebreid aandacht besteed aan het programma.

Foto's 4
Rico & Guan - Foto: Raymond van Olphen / NPO
Rico & Guan
Foto: Raymond van Olphen / NPO
NONCHELANGE - Foto: Raymond van Olphen / NPO
NONCHELANGE
Foto: Raymond van Olphen / NPO
Paceshifters - Foto: Raymond van Olphen / NPO
Paceshifters
Foto: Raymond van Olphen / NPO
Artikel delen: