Plan voor lightrail Zwolle – Meppel

Meppel / Zwolle – Meppel gaat de banden met Zwolle aanhalen. Wethouder Ko Scheele (CDA) zegt dat er voor beide gemeente kansen liggen op het terrein van met name arbeidsmarkt en woningbouw.

Het provinciegrensoverschrijdende overleg verkeert volgens Scheele nog in de ‘embryonale fase’. “Maar we hebben nadrukkelijk de intentie om met elkaar samen te werken. Binnen een half jaar is er beslist sprake van verdieping.” Ook de fracties van PvdA en ChristenUnie hebben het vizier op Zwolle gericht. “Zwolle loopt vast met de woningbouw. Daar moeten we op inspelen”, vindt fractievoorzitter Koos de Vos van de PvdA. Zwolle speelt met het idee om een lightrailverbinding aan te leggen. Dat moet de bereikbaarheid van de Overijssels hoofdstad verbeteren. De Vos en Veerman (CU) willen de lightrail graag via Staphorst doortrekken naar Meppel.

Bron: Nieuwsblad van het Noorden

Artikel delen:
Reacties 12
 1. De lightrail naar Meppel
  Zwolle CS
  Stadshagen
  Hasselt
  Staphorst*
  Meppel

  Rijdt dagelijks van Zwolle naar Meppel
  *Stopt op zondag niet in Staphorst & Hasselt


  ⚠️ Meld

 2. Die trein stopt niet bij de Hessenpoort en de Oosterenk. Sterker nog, hij gaat met een grote boog om de Oosterenk heen. Dus voor dat woon-werk verkeer heb je er niks aan.  ⚠️ Meld

Reageer