Thorbeckegracht - Foto: Wouter Steenbergen
Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon door de wolken heen en overwegend droog

Zwolle – Vrijdag komt de zon door de bewolking heen, maar dat is eigenlijk een wonder. Zo veel wolkenlagen schuiven over Zwolle. Uit de wolken kunnen een paar druppeltjes vallen, maar de kans daarop is gering. Het is een dag die waarschijnlijk droog verloopt.

We houden het er op dat de zon soms zichtbaar is. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, kracht 3 à 4. Er staat dus wind en die maskeert een beetje dat het kwik in je thermometer vrijdag hoger stijgt dan afgelopen week. De 10-graden-grens wordt ‘s middags doorbroken in de stad, zij het niet veel. De wind wordt in de avond zwak. Zaterdagochtend zul je merken dat hij gedraaid is en uit het noordoosten komt.

Die windrichting betekent kouder weer. Het weekend ziet er bewolkt uit, hoewel de zon er in de eerste helft van zaterdag nog wel doorkomt. Er hangt dan voornamelijk sluierbewolking boven Zwolle. In de tweede helft van de dag wordt de bewolking dikker, maar het blijft nog overwegend droog.

Een storing koerst vanuit het zuidwesten in onze richting. Hij heeft neerslag bij zich, die zaterdagavond en in de nacht naar zondag de regio Zwolle bereikt. Het kan dan flink doorregenen. Maar zaterdag overdag is het waarschijnlijk nog droog. Het is ‘s middags met ongeveer 8 graden nogal kil. De wind heeft tijdens de nadering van de storing de neiging om gestaag toe te nemen. Windkracht 4 in de middag en avond. Geloof het of niet, dit lijkt toch de beste dag van het weekeinde te worden.

Zondag is de bewolking namelijk dikker en de kansen voor de zon zijn miniem. De meeste regen – misschien zelfs een beetje natte sneeuw – is in de nacht en vroege ochtend van zondag al gevallen. We houden echter een slag om de arm, omdat het exacte traject van de storing nogal bepalend is voor het waar en wanneer van de neerslag.

In het komende weekendweerbericht bekijken we dit nader, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: