Geen subsidie voor Herman Brood Experience

Zwolle – Er komt geen subsidie voor de Herman Brood Experience, het cultureel centrum ter herinnering aan de Nederlandse rocklegende die in Zwolle werd geboren. Burgemeester en wethouders van Zwolle wilden wel, maar de gemeenteraad stemde vrijdag toch tegen.

Initiatiefnemer Ivo de Lange is er niet blij mee, maar hij wil zijn centrum volgend jaar toch gewoon openen. Het college van burgemeester en wethouders had De Lange voor de Experience een subsidie van 50.000 euro beloofd. Maar de raad bleek het daar vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling mee oneens. In de binnenstad wordt onder meer het atelier van de schilder/rocker nagebouwd en er is uitgebreid aandacht voor verslavingszorg.

Artikel delen:
Reacties 46
 1. L(okale) O(mroep) Z(wolle)
  Mensen,

  met dat mismanagement bij het LOZ valt het reuze mee. Zit een nieuw bestuur en kan wat worden. Gemeente gaat in gesprek met het LOZ. Dat is wat afgesproken is. Misschien moeten ze wel gaan samenwerken met WeblogZwolle 😉

  Johan Weber


  ⚠️ Meld

 2. Omroep Zwolle leeft boven haar kunnen en verkwanseld de radiotak. Dat is wat er de afgelopen week op de Stentor te lezen valt. De enige reden om te luisteren is de uitzending van de Raad, en dat was afgelopen maandag ook al niet mogelijk!!! Leest de raad de digitale Stentor ook?

  Zie

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zwolle/4017825/Vijf-voor-twaalf-voor-Omroep-Zwolle.ece?start=3&sort=desc

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zwolle/4030991/Omroep-Zwolle-krijgt-steun-van-gemeenteraad.ece


  ⚠️ Meld

 3. misschien is het wel een leuk idee voor meneer de lange om een golden earring museum te op poten te zetten. deze heren zijn nog bij leven en dat zou goed uitkomen met een eventuele opening.


  ⚠️ Meld

 4. Helaas vergeet Weblog Zwolle te vermelden welke partijen voor of tegen hebben gestemd. Zodra dat bekend is kan ik mijn oordeel vellen. Deze informatie wacht ik eerst af, voordat mijn “aha-erlebnis” ten aanzien van enkele partijen weer eens wordt bevestigd. Zucht.
  Hoe dan ook, vast staat dat het erg jammer is dat er geen subsidie wordt verstrekt.


  ⚠️ Meld

 5. wel een boel geld voor fc zwolle stadion, glazen beelden en ecodrome en noem maar op, en dan geen 50 ruggies voor zwollenaar herman brood ? schaam u gemeenteraad. wie waren de tegenstemmers?


  ⚠️ Meld

 6. Kwablijkelijk heeft de gemeente geen geld over voor ons cultureel erfgoed. Daarentegen heeft men enige maanden geleden wel meer dan EUR 100.000,- aan politiekosten gemaakt om een vijftigtal NAZI’s door ons Assendorp te laten marcheren.

  Zo zie je maar weer, logica ontbeert weer eens bij onze gemeente, wat opzich wel weer logisch is.


  ⚠️ Meld

 7. nou, nou
  @ Larry.
  Dat is wel een heel snelle conclusie. Ik heb onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een burgemeester om een demonstratie te weigeren. Die zijn erg gering, kan ik je vertellen. Ik heb daarover een notitie geschreven die a.s. maandag informatief besproken wordt in de raad. Leidend is de vraag: zijn er instrumenten voorhanden voor een burgemeester om een demonstratie in goede banen te leiden.
  De praktijk leert dat weigeren niet werkt, omdat de rechter dan als nog de demonstratie goedkeurt.
  Voor de liefhebber is de notitie digitaal beschikbaar.  ⚠️ Meld

 8. Meneer John,
  Wat goed dat u hier ook op Weblog Zwolle uw mening geeft.
  Ik wil nog even terug naar Omroep Zwolle. Zie eerder bericht hier.
  Heeft u de digitale Stentor ook gelezen ?
  Daar staat door veel burgers geschreven, o.a. door een oud-hoofdredacteur van de Omroep, dat Omroep Zwolle er een potje van maakt. Ik weet dat uit ervaring ook. Alles wordt gemikt op de tv-tak, waarbij de radio-tak al jaren de dupe is. Ook hebben ze aantoonbare onnodige schulden gemaakt. De ogen waren duidelijk groter dan de maag. Ze houden nu hun hand op. Dat vind ik niet kunnen. Als er iets ‘samen maken we de stad’ is dan bent u hier op de weblog op de juiste plaats.
  Ik heb begrepen dat u voor subsidie bent. Kunt u dat verklaren?


  ⚠️ Meld

 9. Het amendement om 50.000 euro subsidie niet toe te kennen is ingediend door Groenlinks/De Groenen. Het is geen amendement tegen Herman Brood of tegen het initiatief. Wel zijn we van mening dat dit initiatief prima op commerciele basis gestart kan worden. Een juiste conclussie zoals blijkt uit de reactie van initiatiefnemer Ivo de Lange. Hij zegt dat de ‘Herman Brood Expirience’ er zonder subsidie toch komt.

  Voor de volledigheid hieronder het amendement:

  Amendement

  Zwolle, 14 november 2008

  Onderwerp: Herman Brood Museum

  Gelezen
  de begroting 2009

  Overwegende dat
  -Het Herman Brood Museum op zichzelf een sympathiek initiatief is
  -Gelet op de commerciële kwaliteiten van zowel het leven en werk van Herman Brood als van de initiatiefnemers, het te verwachten valt dat dit initiatief op commerciële basis vlotgetrokken kan worden.

  Stelt de Raad voor
  -De incidentele bijdrage van 50.000,– euro te reserveren ten behoeve van de cultuurnota.

  Rana Berends
  GroenLinks/De Groenen  ⚠️ Meld

 10. nieuw bestuur, nieuwe kansen
  @Piet
  De omroep heeft een nieuw bestuur en wil het professioneel aanpakken. Ik het de eerste schetsen van een businessplan gelezen en vind het een goede benadering. Ik heb al een aantal gesprekken gehad met de voorzitter en met het nieuwe bestuur.
  Er zijn kansen voor een kwalitatief sterke omroep. Er zijn vergevorderde plannen met andere partners in de stad (bijvoorbeeld het onderwijs). Dat vraagt een doorstart. Dat lukt alleen wanneer de omstandigheden optimaal zijn. Ook financieel. Je moet vertrouwen krijgen van andere partners.
  Deze benadering heeft niets te maken met een oordeel over het verleden. Veel meer met het werken aan vertrouwen in de toekomst.
  Alle opmerkingen die gemaakt worden gaan over het verleden en niet over de toekomst.


  ⚠️ Meld

 11. Een Golden Earring museum past beter in Den Haag lijkt mij. Een groter Sinterklaas museum lijkt mij ook zo slecht nog niet.

  Hebben we nog een leegstand pand in Assendorp dat hiervoor geschikt is ? Kan misschien gecombineerd worden met exposities over andere Nederlandse gewoontes / tradities om er de de loop gedurende het hele jaar in te houden.  ⚠️ Meld

 12. geschreven door Gezellig, op 15 november 2008 om 14:25

  Kwablijkelijk heeft de gemeente geen geld over voor ons cultureel erfgoed.

  En de prijs voor mooiste nieuwe woord van dit jaar gaat naar Gezellig! 😀
  “Kwablijkelijk” Schitterend 😉


  ⚠️ Meld

 13. Kom op mensen!!! Blijf redelijk!!
  Larry,

  Onze burgemeester een NVU burgemeester noemen gaat me in alle opzichten te ver. Beide besluiten zijn democratisch bekeken en beoordeeld. Dat de Herman Brood experience het niet haalt is democratie (meerderheid van de raad en zo). Kun je niets vinden maar dan moet je de volgende keer anders stemmen. Onze burgemeester die als eerste burger de democratie bewaakt (en hoe!!!!) verwijten een NVU burgemeester te zijn , tsja ….. . Dan val ik even stil. Neem aan dat de mensen van weblogzwolle spelregels hanteren, toch???

  Johan Weber PvdA


  ⚠️ Meld

 14. @Johan Weber,
  Iedereen schrijft wel eens iets waar hij achteraf vindt dat het wel wat minder gekund had. De schrijver van die kwalificatie is door vele reageerders daarna op hun eigen wijze op zijn vingers getikt. En zo kunnen we weer verder.


  ⚠️ Meld

 15. Grappig Johan,

  kwablijklijk wil jij dat Larry hier op zijn vingersgetikt word en er ergens regels moeten zijn voor weblogreacties, moeten die er dan niet gelden voor het houden van een NVU Demonstratie? Namelijk dat wanneer het naast het punt van de openbare veiligheid ook er “ergens regels moeten zijn” voor de uitspraken van de NVU?

  p.s.
  heb jij geen zus die marianne heet?


  ⚠️ Meld

 16. John
  een beetje gelijk heb je wel maar dat heeft met mijzelf te maken. Heb niets op met de mensen van het NVU en alles met onze 1e burger. Alleen daarom al weinig behoefte aan deze vergelijkingen. Uitlatingen van de 1 hoeven wat mij betreft niet over genomen te worden door anderen, al dan niet op 1 lijn zittend. Polarisatie wekt polarisatie in de hand. Moet in die zin denken aan het liedje van de Dijk over die zwijgende meerderheid.

  Johan Weber


  ⚠️ Meld

 17. @opletter

  Nu kom je in elk geval met een argument.
  Het gaat finacieel goed met de gemeente Zwolle. Bovendien gaat het hier om een klein bedrag, dus dat doet de belastingbetaler niet veel pijn. In mijn ogen is het goed besteed.
  Wat de Zwolse belastingbetaler wel erg veel pijn doet is de ruim tien miljoen euro die in die beerput, het stadion, wordt weggespoeld. Diep triest is ook nog, dat die van Boven (Gristen Unie) vorig jaar, met het grootste gemak, acccoord ging met een enorme budgetoverschrijding van de bouw. En dat terwijl er een zg. “stellend budget” (“mag niet overschreden worden”) was afgesproken van 10,3 miljoen euro. Hier bloedt de Zwolse burger dus echt. Bedankt GU.


  ⚠️ Meld

 18. @ Johan Weber

  Heb niets op met de mensen van het NVU en alles met onze 1e burger.

  Net als ieder ander normaal weldenkend mens heb je gelukkig niets op met de NVU aanhang. Maar om als PVDA-er nu alles op te hebben met onze VVD burgervader verdient nadere uitleg. Bij deze vraag ik je dus om dit nader toe te lichten.

  Gelukkig ben ook jij geen NVU


  ⚠️ Meld

 19. Omroep Zwolle
  Zolang de top van OZ de fractievoorzitters nog kan uitnodigen in De Spiegel en in Liberije’s zusje kan voorziet van een hapje en drankje, zou ik dit toko geen cent geven. Werkelijk ongehoord dat een John van Boven en Johan Weber in de verhaaltjes van Rob Hulsebos trappen. Praat maar eens met wat mensen van het oude Remote IT volleybal, voorheen Kuipers, dan weet je wel hoe hij met mensen omgaat. Zijn plan en niet anders. De radio kan fluiten naar nieuwe apparatuur, investering in mensen, een bakje koffie en koptelefoon. Werkelijk schandalig. Deze site rapporteert er ook al niet over, hoezo gekleurd nieuws?! Bah!


  ⚠️ Meld

 20. waar intrappen?
  @koos
  Waar trap ik in? En waar komt die conclusie vandaan? Ik moet zeggen dat deze beschuldiging, want zo ervaar ik het wel, toch wel meer onderbouwing verdient dan “ga maar eens praten met”. Ik heb te maken met een financieel directeur (Wouter de Vries), met een directeur van de Maker van Koophandel (Frits Smit) en met Rob.
  En natuurlijk met het plan dat mij is voorgehouden en met de gesprekken die ik heb gevoerd.
  Ik kijk naar voren en wil het goede voor de omroep.
  O ja, vanzelfsprekend heb ik gevraagd wie de kosten voor de bijeenkomst in de Spiegel betaalt. Dat wordt gesponsord. Kijk, dat zijn nog eens betrokken mensen.


  ⚠️ Meld

 21. Intrappen? In de Stentor van vorige week stond een duidelijk epistel van de oud-hoofdredacteur radio van Omroep Zwolle. Rekend u even mee 3 fulltimers werken er voor TV/kabelkrant, waarvan 2 fulltime TV, dat voor elke dag 5 a 10 minuten lokale TV wat steeds minder mensen kunnen ontvangen. De radio moet het zonder deze krachten doen en de beschuldigende vinger gaat wel naar die club, volkomen onterecht, zonder TV was de lokale omroep beter af geweest en had totaal niet op de gemeenschap hoeven leunen. Welke achtergrond heeft meneer Rob Hulsebosch, precies.


  ⚠️ Meld

 22. Meneer van Boven kijkt liever vooruit… En verbrand en passant alle schepen achter zich. De medewerkers van de radio achter zich latend. Zwemmend in verraderlijk diep woelig omroepwater.

  Deze benadering heeft niets te maken met een oordeel over het verleden. Veel meer met het werken aan vertrouwen in de toekomst.

  Dit geeft groen licht voor verenigingen, stichtingen en andere organisaties om er een potje van te maken, stevig in te kopen, een wanbeleid te voeren en dan met een ‘positief plan’ te komen. Dat is strategisch zeg. Vindt u dat zelf nu ook niet?

  Aan de basis van tv zwolle is niets veranderd. Nogmaals, die lachen zich steendood! Spekkopers nu.

  Tip. Praat eens met de vaste radiomedewerkers!!


  ⚠️ Meld

 23. Herman Brood op TV. De documentaire Rock ’n Roll Junkie is vrijdag op televisie te zien. De film uit 1994 kijkt terug op Broods muzikale leven. De makers volgden hem bij optredens en spraken met zijn moeder, managers, ex-bandleden en ex-vriendinnen. De docu begint om 22.55 uur op Nederland 2. Meer info op
  Kijkerskeuze

  Met dank aan de site van Lev-06, waar dit bericht vandaan komt. 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.